
קינואה עם פטריות ברוטב טריאקי
מתכון קל וטעים של מוקפץ קינואה בסגנון אסייתי!
המנה טבעונית, ומורכבת מבסיס של קינואה מבושלת
שמקפיצים עם תערובת טעימה של הרבה בצל שום וג'ינג'ר יחד עם פטריות ברוטב מתקתק.
ארוחה קלה להכנה וכל כך טעימה!
אפשר להכין את המנה עם קינואה אדומה לבנה או שילוב, כך או כך יוצא טעים ובריא.
אם זאת הפעם הראשונה שאתם מכינים קינואה ורוצים לדעת איך מכינים קינואה אוורירית – כנסו לפה
ותראו את שלבי ההכנה וכמה קל להכין!
אפשר לשלב אותה בכל כך הרבה מנות – ברגע שתכינו תראו שתתחילו להכין שוב ושוב 🙂
*מנות נוספות שאפשר להכין עם קינואה:
סלט קינואה עם חמוציות ועשבי תיבול
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


קינואה עם פטריות ברוטב טריאקי הדפסה
לקינואה:
1 כוס קינואה שטופה ומסוננת (קינואה לבנה, שחורה, אדומה או שילוב)
2 כוסות מים
1/2 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
למנה:
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות
1 אצבע ג'ינג'ר טרי, קצוץ או מגורר בפומפייה
2 סלסלות פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים (או כל סוג פטריה אהובה, פורטובלו וכד')
קורט פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות רוטב טריאקי (טריאקי ביתי או מוכן)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
3 כפות מים
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה: (לפירוט כל השלבים - איך מכינים קינואה - לחצו כאן)
1. מניחים את הקינואה בקערה, שוטפים היטב במי ברז ומסננים. מניחים את הקינואה בסיר בינוני, מוסיפים מים, שמן זית ומלח, מחממים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית למשך כ- 12 דקות, עד ריכוך עדין.
2. מערבבים מעט עם מזלג לאוורור הגרגירים ומעבירים את הקינואה למסננת. מניחים את המסננת מעל הסיר ומניחים לנוזלים להתנקז (אין צורך לשטוף).
מכינים את המנה:
3. מחממים מחבת רחבה, על להבה בינונית-גבוהה, עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים. מוסיפים פטריות וקורט פלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.
4. בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב בכוס או קערה קטנה.
5. מוסיפים את הקינואה המבושלת למחבת ומערבבים בעדינות עם תערובת הבצל ופטריות. יוצקים מעל את הרוטב, מקפיצים ומערבבים בעדינות עד ציפוי כל המרכיבים.
* מגישים קר או חם.
* ניתן לשמור במקרר בכלי סגור עד 4 ימים.
ארוחה טבעונית מושלמת, בריאה וטעימה בכמה דקות הכנה בלבד!
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
רעיונות למוקפצים קלים וטעימים נוספים:
ברוקולי מוקפץ עם פטריות
עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו
תפשעועית ירוקה מוקפצת
פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי
נודלס מוקפץ עם טופו ברוטב אסייתי
עוף מוקפץ עם ברוקולי בסגנון אסיאתי






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה