,מתכון בסיס להכנת קינואה אוורירית שחייבים לשמור!
בשנים האחרונות הקינואה הפכה למאכל פופולרי במטבח הביתי. היא גם מזינה – עשירה בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, וגם ללא גלוטן, לכן מושלמת למי שנמנע ממוצרי גלוטן.
טעמה של הקינואה הוא ניטרלי ואחת מיתרונותיה – היא סופגת טעמים ותיבולים, לכן היא משתלבת מצוין במגוון מנות כבסיס למאכלים וסלטים או כתוספת לדגים ומנות בשריות במקום אורז או פסטה.
מצורף מתכון בסיס לקינואה טעימה שתוכלו להכין בבית בקלות עם טיפים לקבלת מרקם תפוח ואוורירי.
לפני שאתם שואלים:
- איזה סוגים של קינואה קיימים? קיימים שלושה סוגים של קינואה: קינואה לבנה, שחורה ואדומה. כל אחד מעט שונה בטעם ובמרקם. קיים גם תערובת של קינואה שהיא למעשה שילוב של שלושת הסוגים הנ"ל.
- איך לבשל קינואה? בישול קינואה דומה לבישול פסטה. המרכיבים הבסיסיים שצריך להכנת קינואה הם: מים, קינואה, שמן ומלח. שוטפים את הקינואה היטב, מסננים ומבשלים בסיר עם מים. בסיום הבישול מסננים והקינאה מוכנה.
- כמה זמן ניתן לשמור קינואה מבושלת? ניתן לשמור קינואה מבושלת בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.
- עם מה אפשר להגיש קינואה? אפשר להגיש קינואה כתוספת לצד מנה בשרית או דגים במקום אורז, קוסקוס או פסטה (למשל סלמון בתנור)
- מה ניתן להכין עם קינואה? ניתן גם להשתמש בקינואה כבסיס למגוון מאכלים וסלטים כגון:
סלט קינואה עם חמוציות ועשבי תיבול
קינואה עם פטריות ברוטב טריאקי
טיפים להכנת קינואה אוורירית וטעימה:
הכנת קינואה היא קלה, מאד דומה להכנת פסטה אך לעיתים הכנה או בישול לא נכון של הקינואה יכולה לגרום לה להיות עם מרקם דייסתי או אפילו בטעם מריר. כדי להכין קינואה אוורירית וטעימה מומלץ לעקוב אחר הטיפים הבאים – תראו כמה שקל להכין! ברגע שתכינו אותה נכון תרצו להכין אותה שוב ושוב!
1. על מנת למנוע טעם מריר – לפני הבישול יש לשטוף אותה היטב במסננת כדי להיפטר מהחומרים שעוטפים אותה וגורמים לטעם המר בבישול.
2. יחסים – בבישול לשמור על יחס של 1:2, 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.
3. למרקם אוורירי – לאחר שהקינואה התבשלה חשוב לסנן את הקינואה עם מסננת כדי לנקז את עודפי המים על מנת לאפשר מרקם אוורירי ולא דייסתי.
4. לקינואה אחד אחד – בסיום הבישול וסינון המים יש לערבב את הקינואה עם מזלג על מנת למנוע מהגרגרים להידבק אחד לשני ולייצר גושים.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
רעיונות למתכונים נוספים:
פירה חלבי
בטטות צלויות בתנור
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז אדום מלא
קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה