המאכל העיראקי המפורסם! אין על המנה הזאת!
קובות במילוי בשר מבושלות במרק סלק חמוץ מתוק טעים בטירוף ועם צבע משגעעע.
המאכל האהוב עליי והכי טעים שיש.
כמעט ואין ארוחת שישי אצלנו בלי קערה מלאה בקובות במרק סלק טעים 🙂
כל אחד מכין את הקובה טיפה אחרת. השוני הוא בעיקר במעטפת הקובה,
למשל: מעטפת עם סולת / עם בורגול / שילוב סולת עם בורגול / ואפילו מעטפת על בסיס אורז.
המתכון פה הינו של קובות בעלות מעטפת על בסיס אורז
והמרכיב המיוחד שגורם למעטפת להיות דביקה ואלסטית הוא חזה העוף הטחון.
* המתכון קצת חורג מהמאכלים הקלים להכנה אך לא יכלתי שלא להוסיף את המנה הכי טעימה שעוברת אצלנו מדור לדור במשפחה 🙂
אולי טיפה יותר זמן להכין אך הקובות יוצאות מעולות!
אם עוד לא ניסיתם להכין קובות, לפני שתתחילו:
אני ממליצה להציץ מדריך להכנת קובה במילוי בשר – יקל מאד על אופן ההכנה.
איך מכינים קובות, כיצד להקפיאן כך שצורתן לא תהרס,
ושלב אחר שלב להרכבת קובות יפות וטעימות שלא תפסיקו לקבל עליהן מחמאות!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
מרק שורבה- מרק עוף עיראקי עם אורז
קיצ'רי עיראקי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
פול יבש מבושל – בקילי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
היי ימית
מהכמות של המתכון שרשמת יוצאים 50 יחידות?
היי מלי, כן, 50 יחידות אם עושים לפי המשקל הרשום במתכון. הקובות יוצאות בגודל בינוני.
מה אפשר לשים במקום סולת? לחולי ציליאק
היי חן, אפשר קמח תירס לבן ללא גלוטן או קמח חומוס.. המטרה שיספח אליו את עודף הנוזלים.