קובה סלק עיראקי – קובה אדומה
המאכל העיראקי המפורסם! אין על המנה הזאת!
קובות במילוי בשר מבושלות במרק סלק חמוץ מתוק טעים בטירוף ועם צבע משגעעע.
המאכל האהוב עליי והכי טעים שיש.
כמעט ואין ארוחת שישי אצלנו בלי קערה מלאה בקובות במרק סלק טעים 🙂
כל אחד מכין את הקובה טיפה אחרת. השוני הוא בעיקר במעטפת הקובה,
למשל: מעטפת עם סולת / עם בורגול / שילוב סולת עם בורגול / ואפילו מעטפת על בסיס אורז.
המתכון פה הינו של קובות בעלות מעטפת על בסיס אורז
והמרכיב המיוחד שגורם למעטפת להיות דביקה ואלסטית הוא חזה העוף הטחון.
* המתכון קצת חורג מהמאכלים הקלים להכנה אך לא יכלתי שלא להוסיף את המנה הכי טעימה שעוברת אצלנו מדור לדור במשפחה 🙂
אולי טיפה יותר זמן להכין אך הקובות יוצאות מעולות!
אם עוד לא ניסיתם להכין קובות, לפני שתתחילו:
אני ממליצה להציץ מדריך להכנת קובה במילוי בשר – יקל מאד על אופן ההכנה.
איך מכינים קובות, כיצד להקפיאן כך שצורתן לא תהרס,
ושלב אחר שלב להרכבת קובות יפות וטעימות שלא תפסיקו לקבל עליהן מחמאות!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
קובה סלק עיראקי - קובה אדומה הדפסה
מרכיבים לקובה:
למעטפת:
200 גרם חזה עוף, טחון
3 כוסות אורז (בסמטי)
קורט מלח
1/4 כוס סולת
למילוי:
500 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק (לסחוט את הנוזלים)
1/4 כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה, קצוצה דק
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל
המרכיבים למרק הסלק:
3 סלקים בינוניים, מקולפים וחתוכים לרצועות או פרוסות דקות
1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות
1 כף רסק עגבניות
5 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח לימון
5 כוסות מים (או לפי הצורך, עד כיסוי כל המרכיבים)
אופן ההכנה:
מכינים את תערובת המעטפת והמילוי של הקובות:
1. שוטפים את האורז ומשרים בקערה עם מים למשך 15-20 דקות .
2. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד.
3. מסננים לגמרי את המים מהאורז ובמעבד מזון טוחנים כ-2 דקות לקבלת תערובת רכה וגרגירית (אם האורז יבש מידי מוסיפים ממש מעט מים). מוסיפים חזה עוף טחון וקורט מלח וממשיכים לטחון עד קבלת מרקם אחיד.
4. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים 1/4 כוס סולת ולשים ביד עד קבלת מרקם יציב או תערובת רכה ומעט דביקה, כמו של פלסטלינה, שניתן לשטח ולמלא בבשר (אם התערובת לאחר הלישה עדיין מעט נוזלית תוסיפו עוד כף סולת).
* מניחים את קערת תערובת המעטפת וקערת תערובת המילוי בצד.
תערובת המעטפת והמילוי של הקובה:
מכינים את מרק הסלק:
5. חותכים את הבצל לרצועות דקות ואת הסלק קולפים וחותכים לפרוסות או רצועות דקות (אפשר גם במעבד מזון).
6. בסיר בינוני מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים בסוכר, מלח, פלפל ומלח לימון ומערבבים.
מוסיפים את רצועות הסלק ומערבבים מספר דקות, תוך כדי הוספת מים בהדרגה.
7. יוצקים מים עד קצת מעל כיסוי הסלק.
8. לאחר רתיחה מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-20 דקות, עד שהסלק מתרכך.
מרק סלק לאחר 20 דקות בישול:
מרכיבים את הקובות ומוסיפים למרק:
9. בעזרת ידיים רטובות לוקחים חתיכה מתערובת המעטפת (כ-20 גרם), משטחים על כף היד לצורת פיתה קטנה, בעובי של כמה מ"מ ומניחים במרכז כדור מתערובת הבשר (כ-15 גרם מהתערובת). (לקובות גדולות יותר ניתן להכפיל את כמות התערובת החיצונית והמילוי).
10. בעזרת האצבעות וכף היד יוצרים קערה מבצק המעטפת, בעדינות עוטפים את הבשר וסוגרים סביבו את כל הקצוות. במידה ויש - מסירים עודפי בצק. מחליקים את הקובה עם מעט מים ומגלגלים לכדור חלק.
* אם נוצרו חורים במעטפת - אפשר לקחת מהקערה חתיכה קטנה מהתערובת החיצונית ובעזרת ידיים רטובות להניח על הקרע ולרפד.
11. מגלגלים את הקובה בעדינות בין כפות הידיים ומניחים על המגש יחד עם שאר הקובות המגולגלות (אם נשאר מתערובת הבשר - תכינו קציצות בשר ותכניסו אותן גם למרק).
12. לאחר כ- 20 דקות של בישול הסלק, כשהסלק מתרכך, מוסיפים את הקובות בעדינות למרק. לפי הצורך יוצקים עוד מים עד כיסוי הקובות ומבשלים את הקובות במרק עם מכסה סגור למשך 30 דקות, עד שהקובות מתרככות ומוכנות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם - אם רוצים יותר חמוץ תוסיפו טיפת מלח לימון, אם רוצים קצת יותר מתוק - תוסיפו מעט סוכר.
קובה סלק מוכן להגשה!
תבחרו תוספת טעימה (ממליצה על אורז לבן אוורירי או אורז אדום) ותגישו באהבה!
שיהיה בתיאבון! כמה טיפים חשובים:
* בהרכבת הקובות - מומלץ לעבוד בידיים רטובות.
*לפי משקל התערובת של המילוי והמעטפת של הקובות במתכון יוצאות כ-50 קובות בגודל פינג פונג. לקובות גדולות יותר תכפילו את המשקל של תערובת המילוי והמעטפת.
* לא חייבים להכניס את כל הקובות למרק - תקפיאו שישאר לפעם הבאה (פה תוכלו למצוא טיפים להכנת קובות יפות והקפאתן).
* את הקובות אפשר להכין בזמן שמתבשל המרק, או להכין מראש ולהקפיא. אם רוצים להוסיף למרק קובות קפואות (שהוכנו מראש), תכניסו את הקובות ישר מהמקפיא. אין צורך להפשיר אותן לפני הבישול.
* לשים לב לא לבשל יותר מידי על מנת שהקובות לא יתפרקו.
* כמות הקובות לסועד היא בין 3-4 קובות. לפי זה ניתן לחשב את כמות הקובות שתצטרכו לתבשיל. תמיד עדיף להכין מעט יותר - מבטיחה שיגמר 🙂
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מושלם לצד:
אורז אדום עם בצל מטוגן
אורז לבן אוורירי
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
מרק שורבה- מרק עוף עיראקי עם אורז
קיצ'רי עיראקי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
פול יבש מבושל – בקילי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
היי ימית
מהכמות של המתכון שרשמת יוצאים 50 יחידות?
היי מלי, כן, 50 יחידות אם עושים לפי המשקל הרשום במתכון. הקובות יוצאות בגודל בינוני.
מה אפשר לשים במקום סולת? לחולי ציליאק
היי חן, אפשר קמח תירס לבן ללא גלוטן או קמח חומוס.. המטרה שיספח אליו את עודף הנוזלים.