זה לא סוד – להכין קובות דורש קצת זמן וסבלנות אך עם הטיפים הנכונים, ברגע שמכינים פעם או פעמיים, תראו שזה לא כזה מסובך.
בסופו של דבר כל אחד עובד עם הטכניקה שמתאימה לו והמיומנות מגיעה עם הזמן.
במשך שנים ראיתי איך שסבתות ואמא שלי מגלגלות את הקובות וזה נראה הדבר הכי פשוט בעולם!
עד שבפעם הראשונה ניסיתי והבנתי עד כמה שזה לא כך. התפרק לי, יצא עבה מידי, דק מידי, עם חורים… בקיצור, לא עבד! 🤦♀️
בהמשך למדתי מהן וקיבלתי את כל הטיפים החשובים שעזרו לי להכין את הקובות בצורה קלה יחסית ושיצאו מהממות!
משתפת איתכם פה את הסודות להכנת קובות מושלמות, כמו של הסבתות המיומנות!
קובות יפות וטעימות שלא תפסיקו לקבל עליהן מחמאות 🙂
בואו נתחיל!
הסודות מאחורי הכנת הקובה העיראקית…
אם כבר מכינים – אז מכינים הרבה!
הטיפ או ההמלצה הראשונה שלי – כמו כל סבתא עיראקית: אם יש לכם זמן ואתם כבר מכינים קובות – תכינו הרבה! (ממליצה להיעזר בבני משפחה ולגלגל יחד את הקובות כדי לקצר זמן הכנה) תכינו כמות גדולה מראש ותקפיאו – זה יחסוך לכם כל כך הרבה זמן אח"כ. כך הן תמיד יהיו זמינות לארוחה חמה, מנחמת וטעימה על השולחן.
שומרים אותן בהקפאה בשקיות אטומות או בכלי סגור וכשתרצו להכין קובה סלק, קובה דלעת, קובה במיה, ת'ומייה (קובה עם שום טרי ונענע) …. הקובות תמיד יהיו לכם זמינות ומה שנותר זה רק להכין את המרק (רבע שעה עבודה) ולהכניס את הקובות הקפואות פנימה.
מעטפת הקובה:
כל אחד מכין את הקובה טיפה אחרת. השוני הוא בעיקר במעטפת הקובה. יש כאלה שמכנים את המעטפת עם סולת, עם בורגול, שילוב סולת עם בורגול, סולת וקמח ואפילו מעטפת על בסיס אורז.
הקובות במתכון זה הן קובות עם מעטפת על בסיס אורז. המרכיב המיוחד שגורם למעטפת להיות דביקה ואלסטית פה הוא חזה העוף הטחון. המעטפת מאד נוחה לעבודה ויוצאת רכה וטעימה. מתקבלות קובות עם מעטפת של אורז וחזה עוף טחון במילוי תערובת של בשר בקר טחון.
הרכבת הקובה:
– בזמן שמכינים את הקובות תדאגו שיש לידכם קערה עם מים נקיים על מנת לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות. כך יהיה יותר קל לעבוד עם הבצק למעטפת והתערובת לא תדבק לידיים.
– בזמן סגירת הקובה אם נוצרים חורים במעטפת, לא נורא – לוקחים מהקערה חתיכה קטנה מהתערובת החיצונית וסותמים את החור (לא לשכוח לעבוד עם ידיים קצת רטובות, מאד יעזור לייצר קובות יפות וחלקות).
סידור הקובות על מגש:
– כאשר מסיימים לגלגל כל קובה מסדרים אותן על תבנית או מגש מרופד בנייר אפייה (או שקית ניילון) כדי שלא יידבקו למגש.
– חשוב לבדוק שהתבנית או מגש יוכלו להיכנס למקפיא.
איך מקפיאים את הקובות כדי שצורתן לא תיהרס?
לאחר שמגלילים את הקובות מסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה (אפשר גם ניילון) ומכניסים למקפיא למשך 20-30 דקות.
כאשר הן מעט מתקשות מכניסים אותן לשקיות זיפלוק או מסדרים אותן בכלי אטום אחר ומכניסים למקפיא.
בישול הקובות שהוקפאו:
– רוצים להכין עכשיו ארוחת קובות? תכינו את המרק שאתם רוצים לקובה ותכניסו את הקובות ישר מהמקפיא. אין צורך להפשיר את הקובות לפני הבישול.
– כמות הקובות לסועד היא בין 3-4 קובות. לפי זה ניתן לחשב את כמות הקובות שתצטרכו לתבשיל. תמיד עדיף להכין מעט יותר – מבטיחה שיגמר 🙂
– כשמבשלים את הקובות במרק – תדאגו לא לבשל אותן יתר על המידה כדי שלא יתפרקו.
עכשיו כל מה שנותר זה להכין את המרק שרוצים, לזרוק כמה קובות פנימה ולהתענג מכל ביס!

קובה סלק עיראקי – קובה במילוי בשר ברוטב סלק חמוץ מתוק
תוספות מומלצות להגשה עם הקובה:
– אורז לבן אוורירי שיוצא אחד אחד
– אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז לבן אוורירי
קובה במרק סלק
תומייה – קציצות ברוטב שום ונענע




4 תגובות
מעוניינת במתכונים.
תודה רבה
! היי אתי, שמחה לשמוע:)
יש עוד מלא מתכונים באתר ואני מעלה עוד מידי שבוע
מוזמנת להיכנס לעמוד הבית ולבחור מכל קטגוריה שתרצי:
https://www.kal-lehachana.co.il/
תהני! 🙂
היי ימית,
תודה על המתכון!
יש אפשרות להחליף את העוף במרכיב אחר? משהו צמחוני?
היי לילך! לא במתכון זה.. העוף הטחון עוזר להדק את תערובת האורז כדי שהמעטפת לא תתפורר. יש מתכוני קובה נוספים שהמעטפת מסולת. יעלה לאתר בקרוב🙌🙏