
ציר עוף צלול – איך מכינים ציר עוף?
אחד הדברים הקבועים שיש לי בבית במקפיא, וממליצה בחום! לא צריך לקנות אבקות מרק. תכינו מראש ותקפיאו בשקיות. הציר מוסיף טעם ובריאות למנות. תוכלו להשתמש בציר במגוון תבשילים ומנות כמו מרק ירקות לקוסקוס, פסטה ברוטב שמנת פטריות ותרד או אפילו לבשל את האורז בציר עוף במקום מים רגילים וכך לקבלת מנה יותר מזינה. מבשלים עוף יחד עם כמה ירקות שורש, הנותנות טעם יותר עשיר למרק, ממש באותו אופן שמכינים מרק עוף צח עם אטריות וירקות.
איך שומרים ציר עוף בהקפאה?
מעבירים לשקיות ניילון עם סגירה או לקופסאות קטנות. אפשר גם להכניס בתבנית של קוביות קרח.
מעבירים להקפאה ומשתמשים לתבשילים בעת הצורך. תרשמו על השקית/קופסא כמה כוסות מהציר הכנסתם (אני בד"כ מכניסה לכל שקית 2 כוסות ציר עוף).
למשך כמה זמן ניתן לשמור בהקפאה?
ניתן לשמור בהקפאה עד 3 חודשים.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


ציר עוף צלול הדפסה
1 ק"ג חלקי עוף (כנפיים / כרעיים)
1 בצל גדול, חתוך גס
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 גבעול סלרי
2 עלי דפנה
1 כף מלח (או לפי הטעם)
1/4 כפית כורכום
פלפל שחור, לפי הטעם
1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, שטופה
מים, לפי צורך (עד כיסוי כל המרכיבים)
אופן ההכנה:
1. ממלאים את הסיר במים עד 3/4 מגובהו, מוסיפים את העוף, בצל, גזרים, וסלרי ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה (מידי פעם מוציאים עם כף את שכבת הקצף שנוצר).
3. כעבור שעה מסירים את המכסה ומשאירים לבישול עוד כשעה עד צמצום הנוזל בשליש.
4. מצננים את המרק ומסננים לקערה גדולה (או לסיר אחר) את הנוזל לקבלת ציר מרק צח.
באהבה ובתיאבון ❤️אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
המלצות למתכונים עם ציר עוף:
פסטה ברוטב שמנת פטריות ותרד בסיר אחד
ניוקי ברוטב שמנת שום ופרמזן
מרק ירקות לקוסקוס צמחוני
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב לימון ושום




.
.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
..
4 תגובות
למה לשמור בשקית?
עדיף כלי זכוכית או בתוך מתקן קוביות קרח לשימוש קל.
היי קרן, נכון, בהחלט מתאים גם כלי זכוכית או מתקן קוביות קרח, מה שנוח לכל אחד 👍
אחרי שחילקתי לשקיפות הקפאתי,ואני רוצה מרק ,אז אני מפשירה שתי שקיות או שקית? מחממת וזהו?או ששופכת לסיר מוסיפה ירקות ומים ומבשלת רגיל?
היי שרה, תלוי לכמה מנות את רוצה להגיש. את מבשלת כרגיל בסיר – אפשר להגיש כך כמרק צלול או להוסיף ירקות ולבשל עד שיתרככו