
פתיתים אחד אחד
מתכון בסיסי הכי פשוט להכנת פתיתים בקלי קלות.
פתיתים עגולים שלא נדבקים אחד לשני אלא מופרדים ויוצאים אחד אחד ויפים.
תוספת קלה להכנה, אהובה מאד על ילדים וגם מבוגרים!
* אפשר להשתמש בכל צורה של פתיתים שרוצים (מאורכים, כוכבים וכו') ולהכין לפי המתכון.
רוצים קצת שדרוגים?
אל תפספסו!
מתכון לפתיתים אדומים אחד אחד – פתיתים אדומים משגעים בתיבול של בצל ותבלינים שמקפיצים ומשדרגים את הטעם.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


פתיתים אחד אחד הדפסה
2 כפות שמן קנולה
2 כוסות פתיתים
2.5 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
1 כף שמן קנולה
* אפשר להוסיף: 1/2 כף אורגנו מיובש
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר בינוני (מומלץ עם ציפוי טפלון, שלא נדבק) על להבה בינונית - גבוהה. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים במשך כ-3 דקות עד הזהבה קלה (זהירות שלא יישרפו).
2. מוסיפים מים רותחים, מלח ועוד 1 כף שמן ומערבבים.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית למשך 10 דקות. מדי כמה דקות תערבבו בעדינות את הפתיתים להפרדת גושים (לשים לב - שלב זה חשוב כדי למנוע מהפתיתים להידבק לגוש אחד).
4. טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים חם וטעים!
אם רוצים להוסיף עוד טעם אפשר לטגן עד השחמה בצל קצוץ לפני שמכניסים את הפתיתים לסיר ולהמשיך בישול לפי המתכון.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
מומלצים נוספים:
קוסקוס אינסטנט אוורירי
פתיתים אדומים אחד אחד
אורז בר מבושל
אורז עם אטריות מטוגנות
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
פירה חלבי






.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
2 תגובות
פשוט וטעים! הילדים חיסלו, תודה ותודה על המתכונים הטעימים וקלים!! כל כך נהנית מהאתר!
היי דניאלה, שמחה לשמוע שאהבו ושאת נהנית מהאתר! תהנו!