פרנץ טוסט מושלם!
מתכון קל לפרנץ טוסט מתקתק הכי טעים שיש!
פרנץ טוסט מפרוסות עבות של לחם או חלה מטוגנות עם ביצה ואבקת סוכר מעל
טיגון קצר, כמה תוספות אהובות בצד ומקבלים ארוחת בוקר טעימה ואהובה על כל אחד!
פתרון מצוין לשימוש בשאריות חלה שנשארה משבת
עם איזה לחם מתאים להכין?
אפשר להכין עם כל לחם (מומלץ מלחם מקמח לבן) אבל הכי טעים עם חלה מתוקה יבשה שנשארה משבת!
העלתי מתכון מעולה לחלה מתוקה ואוורירית לשבת – חלה שאיתה אני תמיד מכינה את הפרנץ טוסט ויוצא כל כך טעים!
אני לפעמים מכפילה כמויות לחלה כדי שבטוח יישאר לנו להכנת פרנץ טוסט יום למחרת –
ממליצה בחום!
עם מה אפשר להגיש?
אפשר לאכול לך או לשדרג עם כל תוספת אהובה כגון:
דבש, סירופ מייפל, חמאה, אבקת סוכר, אוכמניות, תותים, שוקולד נוטלה
להגשה:
הניחו קערות קטנות של התוספות האהובות על המשפחה במרכז השולחן, כך כל אחד ייהנה להרכיב לעצמו את המנה האהובה עליו!
תהנו!
פרנץ טוסט הדפסה
4 פרוסות חלה עבות
לתערובת:
3 ביצים
1/2 כוס חלב
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת קינמון (לא חובה)
1 כף סוכר
קורט מלח
לטיגון:
שמן קנולה (או חמאה)
אופציות להגשה:
אבקת סוכר / סירופ מייפל / דבש / אבקת קינמון / פירות טריים / שוקולד נוטלה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התערובת.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה על להבה בינונית-גבוהה.
3. פורסים את החלה לפרוסות עבות וטובלים כל פרוסה בתערובת לכמה שניות בודדות כך שהתערובת תכסה את הפרוסה מכל כיוון (לא יותר מידי כדי שהפרוסה לא תתרכך מידי ותתפרק).
4. כאשר השמן התחמם מנמיכים את הלהבה לבינונית, מניחים את הפרוסות במחבת ומטגנים 2-3 דקות כל צד עד הזהבה.
5. מגישים חם עם כל התוספות האהובות ונהנים מכל ביס!
* אם רוצים לפזר מעל אבקת סוכר יש להמתין מעט עד שהפרוסות יתקררו מעט על מנת שאבקת הסוכר לא תימס.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים לארוחת בוקר:
טוסט קפרזה
פיתות עם זעתר מהירות הכנה
פיצה פיתה
בואיקוס – לחמניות גבינה