פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ
פרוסות חצילים בתחמיץ עשיר עם מלא עשבי תיבול – צבע משגע, טעם נהדר ואי אפשר להפסיק לאכול!
אני כל כך אוהבת לעבוד עם חצילים, יש כל כך מאכלים שאפשר להכין מהם ויוצא כל כך טעים!
תכניסו את החצילים לתנור ותחליטו מה לעשות איתם – סלט חצילים במיונז, סלט חצילים קלויים, אפשר גם רק לטגן פרוסות חצילים וכמובן להכין פרוסות של חצילים ופלפלים בתחמיץ אחד הדברים אצלי בבית שתמיד מתחסל במהירות, במיוחד כשיש חלה מתוקה טרייה בצד – השילוב המנצח!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ הדפסה
2 חצילים מוארכים (כדאי לבחור חציל חלק, מבריק וקל)
המרכיבים לתחמיץ:
1 כוס חומץ
1 כוס מים
5 שיני שום גדולות, קצוצות
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות/קצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
קמצוץ מלח ופלפל
להגשה: 1/4 חבילת פטרוזיליה
אופן ההכנה:
לחציל:
1. שוטפים וחותכים 2 חצילים לפרוסות עבות (רוחב אצבע).
2. מפזרים מעל הפרוסות מלח, מניחים במסננת ומשרים במשך כחצי שעה .
3. שוטפים, מייבשים ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד שמזהיב מכל צד.
4. מניחים על נייר סופג ומתחילים להכין את התחמיץ:
לתחמיץ:
מרתיחים ומבשלים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן במשך כ- ¼ שעה
הרכבה:
1. מסדרים בכלי (עדיף מזכוכית) שכבת חצילים, מפזרים מעל פלפלים, שוב חצילים ומעל פלפלים.
2. יוצקים מעל את רוטב התחמיץ ומשרים כ-12 שעות במקרר לספיגת הטעמים.
להגשה:
קוצצים פטרוזיליה טרייה, מפזרים מעל ומגישים לצד פרוסות לחם או חלה מתוקה טרייה - השילוב המנצח!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
חצילים מטוגנים | סלט חצילים במיונז
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים | פלפלים קלויים בתחמיץ
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
8 תגובות
נדיר וקל להכנה
תודה חיה, באמת קל להכין ואצלנו תמיד נחטף יחד עם החלה המתוקה של שבת 🙂 תהנו!
זכרונות מבית אמא. תודה רבה. יצא נפלא
תודה רות, איזה כיף לשמוע😊
״נחטף… ״תביא מתכון״, איך יצא לך כך״
חחח, איזה כיף דורון:) שמחה לשמוע!
היי ימית, אפשר לאפות את החצילים במקום לטגן?
היי איילת, הטעם יהיה שונה אך אפשר גם בתנור
לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולרסס בספריי שמן.
לסדר את פרוסות החצילים על המגש
ולהבריש קצת שמן מעל החצילים.
מסדרים את פרוסות החצילים על המגש.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות
לאחר כחצי שעה לבדוק צבע- אם שחום ניתן להפוך את הפרוסות לצד השני עד השחמה רצויה. תהנו!