פרגיות ברוטב אדום עם תפוח אדמה ושעועית ירוקה שטוחה
תבשיל ביתי של פרגיות עם קוביות תפוחי אדמה ושעועית ירוקה שטוחה מבושלות ברוטב עגבניות משגע!
ארוחה שלמה מפנקת בסיר אחד
אפשר להמיר את הפרגיות בחזה עוף או אפילו קציצות בשר בדומה לקציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
או בקלות להפוך את המנה לצמחונית או טבעונית ע"י הכנה ללא הפרגיות
כך או כך – מקבלים ארוחה טעימה ובשביעה בכמה דקות הכנה בלבד!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס=240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
פרגיות ברוטב אדום עם תפוח אדמה ושעועית ירוקה שטוחה הדפסה
לרוטב:
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 עגבניות, מגוררות בפומפייה
2.5 כפות רסק עגבניות (מרוכז)
מלח ופלפל שחור, לפי טעם
מים, לפי צורך (עד כיסוי המרכיבים בסיר)
לעוף ותוספות:
300 גרם נתחי פרגיות חתוכים לקוביות (לצמחוני או טבעוני - אפשר בלי פרגית)
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות או קוביות
1 שקית שעועית ירוקה שטוחה, קפואה (400 גרם)
* אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה - שוטפים וחותכים את הקצוות.
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול ורחב על להבה גבוהה-בינונית עם 3 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים למשך כ- 8 דקות, עד שנוזלי הבצל מתאדים והבצל משחים.
2. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים עם בצל, מוסיפים עגבניות מגוררות ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לערבב יחד כ- 8 דקות נוספות לספיגת טעמים ועד השחמה קלה של הרוטב ותוך כדי ערבוב (שלא יישרף) מוסיפים בהדרגה כ- 3-4 כוסות מים (כמות שתכסה את הפרגית, שעועית ירוקה ותפו"א שנכניס בהמשך). מביאים לרתיחה.
3. מוסיפים שעועית ירוקה שטוחה, מסדרים את תפוחי האדמה והפרגית בין אפונת השלג (אם צריך - מוסיפים עוד מים עד כיסוי המרכיבים) סוגרים את הסיר עם מכסה ומחממים עד רתיחה.
4. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה לקטנה-בינונית ומבשלים במשך כ-45 דקות, עד שהמרכיבים מתרככים ומוכנים. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
* מגישים חם לצד אורז לבן אוורירי / קוסקוס או כל תוספת אהובה
ונהנים מכל ביס!
בשלב זה אפשר להוסיף כל תוספת אהובה כמו אפונה / שעועית ירוקה צרה וכד'
ארוחה שלמה בסיר אחד
פרגיות ברוטב אדום עם תפוח אדמה ואפונת שלג
אפשר במקום הפרגיות לשים רצועות חזה עוף או קציצות בשר
ולמנה צמחונית או טבעונית:
אפשר בקלות להפוך את המנה לצמחונית/טבעונית - פשוט מכינים ללא הפרגית
ארוחה של בית משביעה וטעימה
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום
קישואים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות מתקתק
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
תפוח אדמה ושעועית ברוטב אדום וקארי
תפוח אדמה ושעועית ירוקה ברוטב אדום
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה