
פסטה בולונז שילדים אוהבים
פסטה ברוטב בולונז משגע! מתכון פשוט וטעים!
ארוחה מושלמת לצהריים לילדים. קלה להכנה ומתחסלת במהירות.
כשהילדים חוזרים מבית הספר / גן ומריחים את הריח כשנכנסים הביתה ישר מתרגשים:)
זאת אחת המנות האהובות עליהם ומחסלים עד הפסטה האחרונה בצלחת!
אל תפספסו! אם אתם אוהבים טעם עמוק ועשיר לבולונז תוכלו למצוא פה :
ספגטי ברוטב בולונז עשיר
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


פסטה בולונז שילדים אוהבים הדפסה
לבולונז:
2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ דק דק
2 שיני שום, כתושות
500 גרם בשר בקר, טחון
1.5 כפות רסק עגבניות
2 קופסאות שימורים (800 גרם) של עגבניות מרוסקות (עדיפות לזן האיטלקי)
1/2 כף אורגנו מיובש
1/2 כף בזילוקום מיובש (או טרי קצוץ)
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
2 - 1 כוסות מים, לפי צורך (לפי דרגת הסמיכות שרוצים)
לפסטה:
1 חבילת פסטה מכל סוג/גודל שאוהבים
מים
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר גדול, על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצל הקצוץ מספר דקות, עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים יחד 2-3 דקות.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי ערבוב. מטגנים כ-8 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו, נצרב וכל הנוזלים מתאדים (חשוב!).
* טיפ קטן: לבשר סופר מפורר, ללא גושים: לפני שמכניסים לסיר טוחנים במעבד מזון חשמלי או ידני (יש לי סלייסר והוא עושה פלאים!) וכך הוא נהיה קצוץ יותר.
3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים עד הטמעה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה - בינונית במשך כ-30 דקות. במהלך הבישול מערבבים מידי פעם ולפי דרגת הסמיכות הרצויה מוסיפים 1-2 כוסות מים.
4. בינתיים מכינים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה (טיפה קשה וכמעט מוכנה), ומסננים מנוזלים.
5. מוסיפים את הפסטה לסיר הבולונז, מבשלים יחד עוד כ- 5-10 דקות, עד שהפסטה סופגת את הרוטב, מגישים ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
ספגטי ברוטב בולונז עשיר
פסטה ברוטב שמנת פטריות
פסטה ברוטב פסטו
פסטה ברוטב פסטו טבעוני




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!