פלפלים קלויים בתחמיץ
סלט פלפלים צבעוניים מוחמצים שניתן לשמור לאורך זמן במקרר בכלי סגור.
סלט ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול, במיוחד עם חלה מתוקה טרייה – פשוט מעדן!
סלטים מוחמצים נוספים הניתנים לשמירה במקרר לאורך זמן:
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים משגעים שאי אפשר להפסיק לנשנש
פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ – מושלם לארוחת בוקר של יום שבת
מומלץ להכפיל כמויות כי מתחסל!
תהנו!
פלפלים קלויים בתחמיץ הדפסה
8 - 7 פלפלים בצבעים שונים (אפשר לשלב אדום/ירוק/צהוב)
לתחמיץ:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ
4 שיני שום, כתושות
2 - 1 כפיות מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את הפלפלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ב-200 מעלות למשך שעה וחצי, עד השחמה/צריבה ומסובבים את הפלפלים מידי פעם שיצורבו מכל הכיוונים.
3. מוציאים מהתנור ומניחים כמה דקות לצינון.
4. קולפים את הקליפה הצרובה של הפלפלים, מסירים את הגרעינים. חותכים את הפלפלים לרצועות (רוחב של כס"מ) ומניחים בצנצנת או כלי מזכוכית.
5. מערבבים בכוס את מרכיבי התחמיץ ושופכים מעל הפלפלים. 6. שומרים בכלי זכוכית סגורה במקרר ונהנים מכל ביס! *ממליצה להכפיל כמויות!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא! ❤ תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים מוחמצים נוספים:
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ
מושלם לצד:
חלה מתוקה ואוורירית לשבת
לחמניות חלביות רכות מהירות
לחמניות רכות מקמח מלא
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
שאלה:כמה זמן אפשר לשמור במקרר, את פילפלים קלויים בתחמיץ
היי דינה, ניתן לשמור משך שבועות בקירור בכלי זכוכית אטום. מומלץ לעקר את הכלי לפני שמכניסים את החצילים. ????
עשיתי יצא מעולה, טעים עם תבשילים בשריים ועם כריכים,10
שמחה לשמוע רבקה, תודה שחזרת לעדכן:)