פיתות טריות, בשרניות וטעימות ישר מהתנור הביתי!
פיתות בהכנה עצמית בבית – גם אם אין לכם ניסיון באפיית פיתות – תראו כמה קל לייצר פיתות מושלמות
מכינים מכמה מרכיבים בסיסיים שבדרך כלל יש בבית. הבצק פשוט ונוח לעבודה.
ההכנה מאד קלה – תעקבו אחרי כל הטיפים ותקבלו פיתות רכות אווריריות וטעימות עם הכיס המושלם בפנים.
לאפות פיתות בבית זו חוויה, במיוחד כשרואים אותן מתנפחות תוך כמה דקות בתנור!
הריח של האפייה במטבח משגע וכשהפיתות מוכנות – אי אפשר להפסיק להתענג מכל ביס!
אפשר להכין ולגוון לפי טעם אישי – גם בטעמים וגם בסוגי הקמחים (המלצות ב"טיפים" בהמשך)
ואפשר גם לשדרג את הטעם ולהכין פיתה זעתר– מהיר הכנה
20 דקות הכנה (השאר זמן התפחה) והתנור עושה את שאר העבודה

פיתות טריות, חמות מהתנור ובריאות, ללא תוספות חומרים או תוספי טעם
רוצים להכין סביח מהפיתות שהכנתם? הנה כמה רעיונות להשלמת הסביח המושלם:
ביצים חומות – שמכינים תוך שעה בסיר לחץ!
טחינה ביתית – טחינה טעימה בכמה דקות הכנה
חצילים מטוגנים – שמשדרגים ונותנים טעם עשיר בכל ביס!
סלט קצוץ – להוספת רעננות לכל ביס
וכמובן איך אפשר בלי – רוטב עמבה להוספת הטעם המיוחד! (מתכון יהיה בקרוב גם באתר)
לפני שמתחילים – כמה טיפים והערות לקבלת פיתות מושלמות!
1. איך ניתן לייצור פיתות בגודל אחיד?
כאשר מחלקים את הבצק לחתיכות – מומלץ להשתמש במשקל מטבח ולשקול כל חתיכה על מנת שהפיתות יצאו אחידות וייאפו בצורה שווה בתנור. אני בד"כ מכינה כל פיתה מכ-100 גרם.
2. רוצים לגוון בקמחים?
אפשר חצי קמח מלא + חצי קמח רגיל
או חצי קמח כוסמין 70% + חצי קמח לבן
או 100% קמח כוסמין לבן
3. האם ניתן להוסיף תוספות לפיתות?
בהחלט, אפשר להוסיף לבצק תוספות כגון זעתר, שום, שמיר, וזרעי כמון לקבלת טעמים מיוחדים.
4. איזה טמפרטורה צריך לאפיית הפיתות?
יש לשמור על טמפרטורת אפייה גבוהה מאד בזמן האפייה. לכן, בין פתיחת דלת התנור לנגלה הבאה תנו לתנור להתחמם שוב כמה דקות שוב על מנת שישמור על חום גבוה.
5. מדוע הפיתות לא מתנפחות בתנור?
חשוב לא לרדד אותן יותר מידי על מנת שייווצרו כיס בעת האפייה ושהפיתות יצאו בשרניות. ככל שנרדד ונשטח אותן פתות – כך הן ייצאו יותר בשרניות.
4. איך ניתן לשמור שהפיתות יישארו רכות ולא יתייבשו?
מיד לאחר הוצאת הפיתות מניחים מעליהן מגבת נקייה ויבשה על מנת שישמרו על לחות ושלא יתייבשו.
5. האם ניתן להקפיא את הפיתות?
אפשר לשמור את הפיתות בטמפרטורת החדר ליום – יומיים או לשמור בהקפאה בשקית אטומה עד לפעם הבאה.
6. האם אפשר להכין את הפיתות מראש?
אפשר להכין את הבצק יום לפני – להתפיח את הבצק במקרר עד לאפייה למחרת.
ועכשיו למתכון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
.
מומלצים נוספים:
לחם ללא לישה | לחם כוסמין מלא ללא לישה עם פרג ואגוזים
לחמניות מקמח כוסמין | לחמניות שום נתלשות
לחמניות רכות מקמח מלא | לחמניות חלביות רכות מהירות






.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.