פיתה ביתית אוורירית בתנור
פיתות טריות, בשרניות וטעימות ישר מהתנור הביתי!
פיתות בהכנה עצמית בבית – גם אם אין לכם ניסיון באפיית פיתות – תראו כמה קל לייצר פיתות מושלמות
מכינים מכמה מרכיבים בסיסיים שבדרך כלל יש בבית. הבצק פשוט ונוח לעבודה.
ההכנה מאד קלה – תעקבו אחרי כל הטיפים ותקבלו פיתות רכות אווריריות וטעימות עם הכיס המושלם בפנים.
לאפות פיתות בבית זו חוויה, במיוחד כשרואים אותן מתנפחות תוך כמה דקות בתנור!
הריח של האפייה במטבח משגע וכשהפיתות מוכנות – אי אפשר להפסיק להתענג מכל ביס!
אפשר להכין ולגוון לפי טעם אישי – גם בטעמים וגם בסוגי הקמחים (המלצות ב"טיפים" בהמשך)
ואפשר גם לשדרג את הטעם ולהכין פיתה זעתר– מהיר הכנה
20 דקות הכנה (השאר זמן התפחה) והתנור עושה את שאר העבודה
רוצים להכין סביח מהפיתות שהכנתם? הנה כמה רעיונות להשלמת הסביח המושלם:
ביצים חומות – שמכינים תוך שעה בסיר לחץ!
טחינה ביתית – טחינה טעימה בכמה דקות הכנה
חצילים מטוגנים – שמשדרגים ונותנים טעם עשיר בכל ביס!
סלט קצוץ – להוספת רעננות לכל ביס
וכמובן איך אפשר בלי – רוטב עמבה להוספת הטעם המיוחד! (מתכון יהיה בקרוב גם באתר)
לפני שמתחילים – כמה טיפים והערות לקבלת פיתות מושלמות!
1. איך ניתן לייצור פיתות בגודל אחיד?
כאשר מחלקים את הבצק לחתיכות – מומלץ להשתמש במשקל מטבח ולשקול כל חתיכה על מנת שהפיתות יצאו אחידות וייאפו בצורה שווה בתנור. אני בד"כ מכינה כל פיתה מכ-100 גרם.
2. רוצים לגוון בקמחים?
אפשר חצי קמח מלא + חצי קמח רגיל
או חצי קמח כוסמין 70% + חצי קמח לבן
או 100% קמח כוסמין לבן
3. האם ניתן להוסיף תוספות לפיתות?
בהחלט, אפשר להוסיף לבצק תוספות כגון זעתר, שום, שמיר, וזרעי כמון לקבלת טעמים מיוחדים.
4. איזה טמפרטורה צריך לאפיית הפיתות?
יש לשמור על טמפרטורת אפייה גבוהה מאד בזמן האפייה. לכן, בין פתיחת דלת התנור לנגלה הבאה תנו לתנור להתחמם שוב כמה דקות שוב על מנת שישמור על חום גבוה.
5. מדוע הפיתות לא מתנפחות בתנור?
חשוב לא לרדד אותן יותר מידי על מנת שייווצרו כיס בעת האפייה ושהפיתות יצאו בשרניות. ככל שנרדד ונשטח אותן פתות – כך הן ייצאו יותר בשרניות.
4. איך ניתן לשמור שהפיתות יישארו רכות ולא יתייבשו?
מיד לאחר הוצאת הפיתות מניחים מעליהן מגבת נקייה ויבשה על מנת שישמרו על לחות ושלא יתייבשו.
5. האם ניתן להקפיא את הפיתות?
אפשר לשמור את הפיתות בטמפרטורת החדר ליום – יומיים או לשמור בהקפאה בשקית אטומה עד לפעם הבאה.
6. האם אפשר להכין את הפיתות מראש?
אפשר להכין את הבצק יום לפני – להתפיח את הבצק במקרר עד לאפייה למחרת.
ועכשיו למתכון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
פיתה ביתית אוורירית בתנור הדפסה
500 גרם קמח לבן
3/4 כף שמרים יבשים
1.5 כפות סוכר
3/4 כף מלח
2 כפות שמן זית
1/4 + 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
יוצרים את הבצק ומתפיחים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים עד לפיזור אחיד. מוסיפים את שאר המרכיבים בהדרגה ותוך כדי לישה ומערבלים במשך כ-7 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונעשה רך וגמיש.
2. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת (אפשר לשמן ב-1 כף שמן זית). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו (כ-60-90 דקות).
מגלגלים לכדורים ומתפיחים תפיחה שנייה:
3. מוציאים את האויר מהבצק שתפח ולשים על משטח מקומח קלות.
4. מחלקים ל- 8 חתיכות (כ - 100 גרם לכל חתיכה) ומגלגלים לכדורים. מניחים על משטח מקומח, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים כחצי שעה (עוזר לגמישות הבצק).
מעצבים את הפיתות:
5. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לקוטר של כ- 14 ס"מ (לא לרדד יותר מידי, על מנת שהפיתה תהיה בשרנית ולאפשר יצירת כיס יפה באפייה). מניחים כל 4 יחידות על נייר אפייה, מכסים ומשהים בצד עד חימום התנור לטמפרטורה הרצויה.
6. מחממים תנור לחום הכי גבוה (230-250 מעלות), פס עליון ופס תחתון (אפשר גם טורבו) עם תבנית תנור רגילה הפוכה במרכז התנור (מחממים אותה יחד עם התנור כדי שתהיה מאוד חמה כשנכניס את הפיתות).
אופים:
7. מחליקים את יחידות הבצק יחד עם נייר האפייה בעדינות אל התבנית ההפוכה בתנור ואופים למשך כ-5 דקות, או עד שהפיתות התנפחו וקיבלו צבע טיפה שחום (להוציא לפני שהן משחימות לגמרי. לשים לב לצבע, זה קורה מהר!)
* אין צורך להפוך את הפיתות במהלך האפייה.
צינון הפיתות:
מוציאים את הפיתות בעדינות מהתנור מעבירים לקערה גדולה ומיד עוטפים במגבת עבה ויבשה כדי שישמרו על הלחות. שומרים כך את כל הפיתות עד שהצטננו.
איך אפשר להעביר את הפיתות בקלות לתנור החם?
מניחים את הפיתות עם נייר האפייה על תבנית שטוחה הפוכה ומחליקים אותן עם נייר האפייה על גבי התבנית ההפוכה בתנור.מיד לאחר הוצאת הפיתות מניחים מעליהן מגבת נקייה ויבשה על מנת שישמרו על לחות ושלא יתייבשו.
רוצים להכין מראש?
אפשר להכין את הבצק יום לפני - להתפיח את הבצק במקרר עד לאפייה למחרת.
אפשר לשמור את הפיתות בטמפרטורת החדר ליום - יומיים
או לשמור בהקפאה בשקית אטומה עד לפעם הבאה.
אפשר לגוון בסוגי הקמחים (ראו אופציות הטיפים בתחילת העמוד)
ואף להוסיף לבצק תוספות כגון: זעתר, שום, שמיר, וזרעי כמון לקבלת טעמים מיוחדים.
(תראו למשל מתכון לפיתות עם זעתר מהירות הכנה)
פיתות טריות ישר מהתנור -
מושלמות לארוחת הסביח של שבת בבוקר! תראו איזה כיס יפה נוצר!
באהבה ובתיאבון ❤️אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
מומלצים נוספים:
לחם ללא לישה | לחם כוסמין מלא ללא לישה עם פרג ואגוזים
לחמניות מקמח כוסמין | לחמניות שום נתלשות
לחמניות רכות מקמח מלא | לחמניות חלביות רכות מהירות
.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.