
פירה פרווה
מתכון מנצח לפירה תפוחי אדמה פרווה משגע!
תוספת אולטימטיבית לארוחה בשרית טעימה, ובעצם לכל ארוחה!
פירה פרווה טעים וקל להכנה שמכינים מכמה מרכיבים בודדים.
תדמיינו פירה זהוב ורך בצלחת הגשה, ועליו בצל מטוגן בנדיבות – פשוט טעים!
הפירה הזה הוא תוספת מושלמת וקלה, עם טעם נהדר שמשתלב עם כל מנה.
מצורף מתכון עם כל שלבי ההכנה לפירה פרווה שיוצא רך ועשיר, כאילו הוספנו לו שמנת, אך הוא בעצם פרווה.
תגישו עם שניצל, עוף , קציצות בשר , ובעצם כל מנה
וברגע שתטעמו לא לא תפסיקו לאכול ממנו!

* לאירוע חלבי אפשר בקלות להפוך את הפירה לפירה חלבי קרמי משגע על ידי הוספת כמה מרכיבים בודדים.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


פירה תפוח אדמה פרווה הדפסה
1 ק"ג תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
מים, לפי צורך (עד כיסוי תפוחי האדמה)
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
פלפל לבן
אופציה להגשה:
רצועות בצל מטוגנות
אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומכניסים לסיר (לשים לב שהחתיכות יהיו בגודל שווה כדי שהבישול יהיה אחיד). יוצקים מים עד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה (כ- 5 - 4 כוסות) ומבשלים על להבה גבוהה עד רתיחת המים.
2. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עם מכסה סגור כ-25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו (נועצים מזלג בתפוח אדמה ובודקים אם התרכך).
3. מסננים את המים ושומרים 3/4 כוס מנוזלי הבישול. מוסיפים את נוזל הבישול ששמרנו בצד ומועכים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים. תוך כדי, מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מועכים בעזרת מועך פירה או מזלג עד שמקבלים מרקם אחיד. אם תרצו מרקם רך יותר, אפשר להוסיף עוד מים לפי הצורך ולהמשיך למעוך עד להשגת המרקם הרצוי.
* למרקם קרמי: בעזרת מוט בלנדר – מקציפים את תפוחי האדמה על מנת לקבל פירה במרקם רך ומושלם (מבלי שנצטרך להוסיף לו חמאה/שמנת). טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם.
4. מגישים חם.
המלצה להגשה:
* ניתן להגיש עם רצועות בצל מטוגנות מעל: במחבת עם 2-3 כפות שמן מטגנים רצועות בצל למשך כ- 5 דקות, עד השחמת הבצל. מניחים מעל הפירה ומגישים.
* מושלם להגשה לצד: קציצות בשר ברוטב עגבניות, שניצל קריספי ביתי, עוף שלם צלוי בתנור, שניצלונים לילדים, קציצות עוף מטוגנות.
ניתן לבשל את תפוחי האדמה שלמים
אך כדי לקצר את משך הבישול שלהם ניתן לחתוך אותם לקוביות גסות ולבשל
פירה פרווה טעים וקל להכנה - מושלם לכל ארוחה!
באהבה ובתיאבון ❤️אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
מומלצים נוספים מתפוחי אדמה:
פירה חלבי
תפוחי אדמה מניפה אפויים
תפוח אדמה מבושל
תפוחי אדמה מניפה
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות






.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.