
פירה חלבי
פירה מתפוחי אדמה מבושלים ורכים, שמועכים עם שמנת וחמאה עד לקבלת מרקם קרמי עשיר וטעים.
ניתן להוסיף חלב, גבינה, או תבלינים, בהתאם להעדפה אישית.
הפירה יכול לשמש כתוספת או כחומר גלם למגוון מנות.
אפשר להכין אותו חלבי עם שמנת וחמאה – לפי המתכון הבא, ואפשר גם פרווה עם שמן זית.
כך או כך – זו תוספת נהדרת לכל המשפחה שתמיד מתחסלת 🙂
כמה מרכיבים בודדים, זמן הכנה מינימלי, ויש לכם מנה מושלמת!
בואו נתחיל!

תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


פירה תפוח אדמה חלבי הדפסה
1 ק"ג תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
50 גרם חמאה
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/4 כוס שמנת מתוקה (32% או 38%)
3/4 כוס מנוזלי הבישול של התפו"א
אופציה להגשה:
רצועות בצל מטוגנות
אופן ההכנה:
1. מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לסיר. יוצקים מים עד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה (כ- 5 - 4 כוסות) ומבשלים על להבה גבוהה עד רתיחת המים.
2. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עם מכסה סגור כ-25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו (נועצים מזלג בתפוח אדמה ובודקים אם התרכך).
3. מסננים את המים ושומרים 3/4 כוס מנוזלי הבישול. מוסיפים את נוזל הבישול ומועכים את תפוחי האדמה, מומלץ כשהם עדיין חמים, תוך כדי הוספת יתרת המרכיבים. מועכים עד קבלת מרקם אחיד (אם רוצים מרקם רך יותר - מוסיפים עוד מים או שמנת לפי הצורך ומועכים עד המרקם הרצוי).
4. מגישים חם.
המלצה להגשה:
* ניתן להגיש עם רצועות בצל מטוגנות מעל: במחבת עם 2-3 כפות שמן מטגנים רצועות בצל למשך כ- 5 דקות, עד השחמת הבצל. מניחים מעל הפירה ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים מתפוחי אדמה:
פרוסות תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
תפוח אדמה מבושל
תפוחי אדמה מניפה





כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה