פיקו דה גאיו – סלט סלסה עגבניות מקסיקנית
סלט סלסה טרי, צבעוני ומשגע מהמטבח המקסיקני!
פיקו דה גאיו (Pico de gallo) הוא סוג של סלסה טרייה מהמטבח המקסיקני.
יש בו הרבה פחות נוזלים מרוטב הסלסה והוא עשוי ממרכיבים טריים (שבדרך כלל יש במקרר).
הסלט מורכב מעגבניות טריות קצוצות, בצל, כוסברה והרבה מיץ ליים או לימון.
אפשר להתאים את מידת החריפות לפי הטעם עם פלפל ירוק חריף (אך לא חובה להוסיף).
סלט קל להכנה, פשוט וטעים המתאים לכל ארוחה!
בארוחה מקסיקנית אני אוהבת להכין את הסלט הזה יחד עם גוואקמולי וקצת אורז מקסיקני אדום וכוסברה בצד או לשלב בארוחת טאקוס או בוריטו.
ניתן לשלב פיקו דה גאיו גם לצד מנות אחרות כמו סטייק או דגים (למשל פילה לברק בתנור, דג סלמון אפוי בתנור).
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
פיקו דה גאיו - סלסה מקסיקנית הדפסה
3 עגבניות בינוניות, קצוצות
1/2 בצל לבן, קצוץ
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
1 שן שום, כתושה
1/2 צרור עלי כוסברה, קצוץ דק (ללא גבעולים)
1/2 מיץ ליים (או לימון), סחוט טרי
מלח, פלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לים או לימון.
טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם.
2. מניחים להשרות במקרר לפחות כשעה ומגישים.
מומלץ להגיש פיקו דה גאיו טרי, ביום שאתם מכינים אותו.
אך אם רוצים לשמור בקירור - ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד יומיים.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים מהמטבח המקסיקני:
בשר טחון לטאקו וטורטייה
גוואקמולי – סלט אבוקדו מקסיקני
טאקוס עם בשר טחון בסגנון מקסיקני
אורז מקסיקני אדום
רוטב סלסה | טורטייה חזה עוף מקסיקני
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה