פיצה מהירה במחבת ללא שמרים!
אין שמרים, אין התפחה וללא תנור!
מתכון מושלם לפיצה ביתית חמה וטעימה שמוכנה להגשה תוך 15 דקות
הבצק מכמה מרכיבים בודדים שבד"כ יש בבית. מערבבים לבצק אחיד וישר למחבת עם כל התוספות האהובות.
המתכון קל ומהיר הכנה, אין הכנות מראש והכי כיף – הפיצה יוצאת משגעת ומוכנה להגשה תוך כמה דקות בלבד!
תהנו!
מתכון פיצה במחבת ללא התפחה הדפסה
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט (3% / 1.5% )
לשימון מחבת:
1.5 כפות שמן (זית או קנולה) או ספריי שמן
לרוטב:
רוטב לפיצה מוכן
או רוטב עגבניות מהיר שתוכלו להכין בבית
לגבינה:
גבינת מוצרלה מגורדת
ו/או גבינה צהובה מגורדת
תוספות:
כל תוספת אהובה שתרצו
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל מרכיבי הבצק למשך 2-3 דקות, עד קבלת בצק אחיד - הבצק ייצא מעט דביק (לא לערבב יותר מידי אחרת לא יהיה יציב).
2. על משטח או נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של המחבת בו תשתמשו - מומלץ בקוטר 27 ס"מ לפיצה בינונית (אפשר לחתוך את הקצוות עם סכין לעיגול סימטרי).
* אם דביק מידי - אפשר לרסס ספריי שמן על 2 ניירות אפייה, להניח את הבצק על נייר אפייה אחד משומן, להניח את נייר האפייה השני מעליו ולרדד עם מערוך לקבלת הקוטר הרצוי.
3. מחממים שמן זית (או ספריי שמן) במחבת על להבה בינונית, מניחים בעדינות את הבצק על המחבת ומחממים כ-3 דקות, עד שהתחתית מזהיבה .
4. הופכים את הבצק, מוסיפים מעל את הרוטב, גבינה ותוספות ומכסים את המחבת עם המכסה. מנמיכים מעט את הלהבה לנמוכה-בינונית ומחממים למשך 6-7 דקות או עד שהגבינה נמסה והתחתית מזהיבה (שימו לב שלא ישחים מידי ויישרף) .
5. מעבירים לקרש חיתוך, חותכים למשולשים, מגישים מיד ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
פיצה פיתה | פיתות עם זעתר מהירות הכנה
טוסט קפרזה | לחמניות רכות מקמח מלא
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
16 תגובות
היי האם אפשר להחליף את היוגורט במשו אחר??
היי אלי, לא ניסיתי אבל אם כן אז אולי אפשר לנסות עם שמנת חמוצה.. בכל אופן אשמח לשמוע איך יצא אם יצא לך לנסות!😊
יוצא בצק קשה לעיבוד ומתפורר
היי ריי, מוזר, הבצק לא אמור להתפורר אלא להיות רך ואפילו דביק.. לשים לב להוסיף את המרכיבים לפי הכמויות הרשומות וצריך ללוש כמה דקות עד שנהיה אלסטי ודביק. במחבת מתייצב ונהיה בצק יציב וטוב לתחתית הפיצה 🙏
היוש המתכונים שלך ממש מגרים רק עכשיו הכרתי את האתר שלך ואהבתי אותו מאד. שאלה כמה פיצות יוצאות מהכמות הזאת אני רוצה לדעת אם להכפיל כמיות …. תודה
היי אבישג, כיף לשמוע שאהבת את האתר 🙂 תודה רבה! לגבי הכמות – מתאימה לפיצה בינונית דקה, בערך בקוטר 28.
הכנתי עם הילדים לצהריים ויצא מושלםםםם!! נהננו להכין וחוסל:) מתכון פשוט וטעים, תודה! 🥰
איזה כיף לשמוע שרית, שמחה שאהבו ונהנתם להכין:) תודה על העדכון!
הכרנו רק עכשיו את האתר ומאוד התלהבנו!!
יצאה פיצה מושלמת בקלות ובמהירות תודה רבה!
היי נעמי, איזה כיף לשמוע! תהנו! שמחה שאהבתם😊
היוש ימית,
צר לי לאכזב ,אבל יצא לי פיצה גרועה .
הבצק יצא לא אפוי למרות שטיגנתי אותו כמעט עשרים דקות
וורוטב הפיצה הקנוי היה עדיין חמוץ עקב הבישול הקצר.
מה שכן אני חייבת לציין שהמתכון שלך היה נראה הכי טוב מבין כל מתכוני הפיצות הקצרים שראיתי בגוגל.
היי תאיר, תודה שעדכנת איך יצא לך. הבצק לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן במהלך החימום. כ -5-6 דקות בלבד על כל צד.
צריך לשים לב להוסיף את כל המרכיבים הרשומים וללוש במיקסר לא יותר מכמה דקות בודדות – עד קבלת בצק אחיד בלבד.
לגבי המחבת – מומלץ להשתמש בקוטר 27-28 סמ, (אולי השתמשת במחבת קטנה יותר?) ולהניח את הבצק המרודד כשהמחבת חמה.
דבר נוסף – לשים לב לחום הלהבה – רשום בשלבי המתכון ,ולאחר שמניחים את הרוטב והגבינה לחמם עם כיסוי מעל המחבת – גם כמה דקות בודדות.
הפיצה מהירה להכנה ומוכנה תוך כמה דקות בחימום על המחבת. מקווה שטיפים אלו יעזרו.
תודה על התגובה, אם יצא לך לנסות שוב אדמח לשמוע 🙂 שיהיה חג שמח!
יצא מושלםםםם!! איזה כיף, כל כך מהיר ופשוט להכין! אצלי אוהבים שהתחתית פריכה אז חיממתי קצת יותר ויצא קריספי וממש טעים.
היי תאיר, צודקים, הכי טעים כשזה קריספי, גם אני אוהבת:) כיף שאהבו ושעדכנת!
יצא מושלם!!!!
שמחה לשמוע רבקה! תודה שחזרת לעדכן 🙂