
פילה לברק בתנור
פילה דג לברק חם ועסיסי אפוי בתנור בתיבול פשוט וטעים!
הדג יוצא עסיסי עם טעמים משגעים של לימון, שמן זית, פפריקה ועשבי תיבול טריים.
אין צורך בטיגון, מברישים את הדג בתיבול וישר לכמה דקות בתנור.
מתכון טעים, מהיר וקל מאוד להכנה!
תמיד סוגר לי פינה כשאני צריכה להכין ארוחת צהריים זריזה.
כמה דקות הכנה ומקבלים ארוחה טעימה ובריאה שגם הילדים אוהבים במיוחד!

אל תפספסו! אופציה נוספת לדג אפוי מהיר וטעים – דג סלמון אפוי בתנור – יוצא נהדר!
תוסיפו אורז בר מבושל וירק אהוב כמו אספרגוס בחמאת שום ולימון – ותקבלו ארוחה משגעת!
תהנו!


פילה לברק בתנור הדפסה
לדג לברק:
4 נתחי פילה דג לברק, טריים או מופשרים (כ-600 גרם)
1 לימון, חתוך לפרוסות
מעט מלח גס
לתערובת התיבול:
1/4 כוס שמן זית
1 חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 חופן כוסברה טרייה, קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום',כתושות
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
להגשה:
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב תנור גריל עליון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את מרכיבי התיבול בקערה קטנה, משמנים מעט את נייר האפייה בשמן זית ומניחים את נתחי הדג על נייר האפייה. מורחים את תערובת התיבול על הנתחים מכל הצדדים.
3. מכניסים לתנור ואופים ב-200 מעלות במצב גריל עליון, למשך כ-11 דקות, או עד שהדג מקבל צריבה עדינה למעלה (זהירות לא לאפות יותר מידי, שלא יתייבש) [klhtimer seconds="660" time_text="(הפעל טיימר 11 דקות)" clock_icon="1"].
4. מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים מעל לימון טרי ומגישים מיד לצד תוספות אהובות (המלצות לתוספות טעימות בתחתית המתכון :))
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא! ❤
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
שילוב מושלם לצד:
גזר מבושל
תירס חם מבושל
אספרגוס בחמאת שום ולימון
פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
34 תגובות
הכנתי עכשיו.
יצא כל כך טעים!!!
היי אלינור, איזה כיף לשמוע שאהבת! בתיאבון!😊🌹
היי, צריך להשרות את הדג בלימון ומלח?
היי רחלי, אין צורך להשרות. לתבל וישר לתנור. תהנו!
מכינה עכשיו פעם שניה יוצא ממש טעים
איזה כיף לשמוע! שיהיה בתיאבון🌹😊
נראה טעים מאוד. מעוניינת להכין מדגים שלמים.
כמה זמן צריך בתנור .
תודה
היי שושנה, אם את רוצה מדגים שלמים זמן תנור יהיה כ15-20 דקות. חשוב לשים לב לא לאפות יותר מידי כי עלול להתייבש. ממליצה לחרוץ חריצים בדג, לתבל ולבדוק לאחר 15 דקות בתנור בעדינות אם הבשר נפרד בקלות מהעצמות. אם כן- מוכן!
אשמח לשמוע איך יצא:)
תהנו😊🌹
הכנתי למשפחה, כולם עכשיו רוצים עוד.
האם המתכון יתאים גם לדגים אחרים? לדוגמא דג אמנון
היי גיא, איזה כיף לשמוע שאהבתם 🙂 אפשר לתבל כך גם עם דגים אחרים אך דג אמנון הוא דג של מים מתוקים הטעם שלו יהיה מעט שונה. לא ניסיתי עם אמנון אך אפשר בהחלט לתבל אותו כך, אשמח לשמוע איך יצא! בתיאבון!
היי ,לא הבנתי מתי שמים ת המלח גס והפרוסות לימון .
אפשר לפני שמכניסים לתנור או כדיוצא מהתנור, לפני הגשה להניח את פרוסות הלימון מעל הדג- יוצא מעדן!
הכנתי עכשיו לכל המשפחה יצא מדהים ❤️
איזה כיף לשמוע טלי! תודה על העדכון😊
היי ימית,
יצא בדיוק כמו באמרת.
מתכון מדויק.
תודה רבה
שמחה לשמוע שאהבתם! 🙂
יוצא מהמם !!
זה הפך להיות דג הבית 🙂
אצלנו לא אוהבים כוסברה אז אני מערבבת פטרוזיליה עם נענע (וכל השאר בדיוק אותו הדבר) ויוצא מעולה
היי ציפי, איזה כיף לשמוע!עם נענע נשמע מעולה! תודה על התגובה😊
זה טעים רק טרי או שאפשר לאפות יום מראש?
היי נילי, רק טרי, אחרת יהיה יבש
תודה! תיבול מתאים מאוד, הוראות לתנור מדוייקות, מאוד קל וממש ממש טעים! הפך למתכון קבוע אצלנו 🙂
היי שרון, תודה שחזרת לעדכן, כיף לשמוע שאהבתם! תהנו:)
שאלה :
צריך לכסות את התבנית?
היי יוסף, ללא כיסוי, כמה דקות צריבה קלה בתנור
הכנתי היום ויצא טעים מאוד! במקום פטרוזיליה הוספתי עוד כוסברה ויצא מושלם! תודה
היי אסתי! שמחה שאהבת ומעולה שחזרת לשתף:)
היי אפשר את אותו מתכון עם פילה דג דניס? תודה רבה
היי חן, אפשר גם עם פילה דניס, יוצא מצוין
ועוד שאלה אם אין לי מצב גריל עליון בתנור אפשר לאפות בחום עליון תחתון? תודה שוב
הגריל נותן לו צריבה קטנה, אם אין – אפשר גם רק חום עליון ותחתון, לשים לב לא לאפות יותר מידי זמן על מנת שלא יתייבש
הכנתי ויצא מעולה סוף הדרך שאפו!!!
היי דוד, איזה כיף שעדכנת, שמחה לשמוע! שיהיה בתיאבון:)
היי,
1. יש אפשרות בלי פפריקה? כדי לשמור על צבע הדג הבהיר
2. אפשר לבשל מכוסה ולהוריד כיסוי רק לקראת סוף הבישול? מפחדת שיתייבש
תודה
היי שלומית, בטח, אפשר גם בלי פפריקה.
את יכולה עם כיסוי, אך אין צורך, מדובר בכמה דקות בתנור בלבד, את יכולה לפתוח את התנור לאחר 10 דקות ולראות אם מידת העשייה מתאימה לך