
פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי
מתכון לפטריות שמקפיצים ברוטב אסייתי טעים וממכר – מנה סופר קלה להכנה!
מנה שיוצאת כמו במסעדות שיטרפו עוד לפני שיגיע לשולחן!
מתאים לכל אירוע מכיוון והמנה צמחונית, טבעונית, פרווה וכמובן כשרה לשולחן פסח 🙂
אין צורך בהכנות לפני, מקפיצים את הפטריות עם מרכיבי הרוטב יחד בווק או מחבת עד ספיגת הטעמים המתקתקים של הרוטב ומגישים מיד.

תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי הדפסה
3 סלסלות פטריות שמפיניון
1 שן שום, כתושה
3 כפות סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סילאן
מעט ג'ינג'ר מגורר (לא חובה)
להגשה:
שומשום, לא קלוי
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1. חותכים את הפטריות לחתיכות גסות (אפשר גם להשאיר אותן שלמות).
2. מחממים 1 כף שמן קנולה במחבת או ווק על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים/מקפיצים כ-3-4 דקות, עד שהן טיפה מתרככות.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.
4. מוסיפים שומשום ובצל ירוק קצוץ ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
רעיונות למתכונים נוספים בסגנון אסייתי:
רוטב טריאקי ביתי
שעועית ירוקה מוקפצת עם סילאן שום ושומשום
נודלס מוקפץ עם טופו
אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות
עוף מוקפץ עם ברוקולי בסגנון אסיאתי





מומלצים נוספים עם פטריות:
חזה עוף ופטריות עם בצל ברוטב סילאן
חזה עוף ופטריות ובצל
ברוקולי עם פטריות בטריאקי
פסטה ברוטב שמנת פטריות
פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
פסטה שמנת פטריות ותרד בסיר אחד






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה