פוקצ'ה אוורירית
מתכון קל להכנה לבצק לפוקצ'ה שיוצאת עבה ואוורירית
אין על פוקצ'ה חמה וטרייה שבדיוק יצאה מהתנור!
ואין על הפוקצ'ה הזאת! לחם פוקצ'ה ממרכיבים בסיסיים, בלי הרבה עבודה,
הריח המשגע מהרגע שנכנסת לתנור וכמובן הטעם הנפלא!
קריספית בקצוות, רכה ואוורירית מבפנים ומעל תפנקו אותה עם כל התוספות האהובות עליכם,
כמו: ירקות/ גרעינים/ גבינות / עשבי תיבול או אפילו קצת שמן זית ומלח גס מעל, יוצא מושלללם!
מצורף במתכון אופציות למגוון פוקצ'ות עם רעיונות לתוספות מעל ואופן ההרכה
הפוקצ'ה מתאימה לכל אירוח – טבעוני / חלבי / בשרי
תתאימו את התוספות לסוג האירוח, ואפשר כמובן לשלב מגוון תוספות בכל פוקצ'ה –
פוקצ'ה איטלקית / פוקצ'ה קפרזה / פוקצ'ה חצילים ועוד (ראו אופציות הרכבה בהמשך)
בואו נתחיל!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
פוקצ'ה אוורירית הדפסה
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
3.5 כוסות מים
* אופציות להרכבת סוגי פוקצ'ות - ראו במתכון בהמשך
אופציות לתוספות בתוך הבצק:
אורגנו, בזיליקום, תימין, גרעיני חמנייה/דלעת, שומשום, פשתן ועוד
אופציות לתוספות לפני אפייה:
פלפל אדום / צהוב / ירוק חצויים וחתוכים לרצועות
פטריות פרוסות
חצילים חתוכים לפרוסות דקות
קישואים חתוכים לפרוסות דקות
בצל לבן או סגול חתוך לרצועות
זיתים (ירוקים או קלמטה מגולענים)
עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
אופציות לתוספות לאחר האפייה:
עלי אורוגולה או בזיליקום טריים
כדורי או קרעי מוצרלה טרייה
שמן זית, מלח גס
לפוקצ'ה עם קמח מלא:
*אפשר 1/2 כמות מהקמח שיהיה קמח רגיל ו- 1/2 קמח מלא. השאר לפי המתכון הרשום.
*אם רוצים רק עם קמח מלא - מוסיפים למתכון 1/2 כפית שמרים יבשים ו- 50 מ"ל מים.
אופן ההכנה:
יצירת הבצק:
1. מנפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים יחד עד לפיזור אחיד.
2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה מלח, שמן זית ומים ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות (הבצק יהיה מאד דביק ונוזלי - זה בסדר). * אם רוצים - בשלב זה ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול, גרעיני חמנייה/דלעת, שומשום, פשתן ועוד.
התפחת הבצק:
3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת, מכסים את הקערה בניילון (או מגבת) ומשהים להתפחה של לפחות חצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בשמן זית. מעבירים אליו את הבצק ומשטחים אותו עם הידיים מהאמצע לצדדים, שיגיע לכל הקצוות (הבצק מאד דביק - מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות בשמן זית).
5. משהים בתבנית להתפחה שנייה של כחצי שעה.
6. לאחר התפחה מפזרים מעל מלח גס ומסדרים מעל תוספות אהובות (*אופציות לסוגי פוקצ'ות בהערה למטה).
7. מעבירים לתנור אפייה בחום 210 מעלות על טורבו, למשך כ- 20 דקות עד לגוון זהוב. מצננים, מברישים מעט בשמן זית, מגישים ונהנים מכל ביס! (זהירות - ממכר!)
*לא מומלץ לוותר על הברשה בשמן זית - השמן תורם למרקם, לטעם ולצבע הזהוב של הפוקצ'ה.
*אופציות להרכבת סוגי פוקצ'ות:
(את התוספות מוסיפים לאחר ההתפחה השנייה של הבצק (לפני שמכניסים לתנור).
פוקצ'ה איטלקית: (עגבניות שרי, פטריות, בצל, בזיליקום ומוצרלה)
לאחר התפחה שנייה של הבצק מפזרים מעל הפוקצ'ה בנדיבות: חצאי עגבניות שרי, פטריות שמפיניון פרוסות, בצל סגול חתוך לפרוסות, פלפל, מלח גס ושמן זית. לאחר אפייה - מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומוצרלה מפוררת ומגישים.
פוקאצ'ה קלאסית: יוצקים מעל הבצק שמן זית, מפזרים מעל רוזמרין ומלח גס ואופים.
פוקצ'ה קפרזה: (פסטו, מוצרלה, עגבניות)
מברישים את הבצק בפסטו, מסדרים מעל הבצק פרוסות עגבנייה (או עגבניות שרי מיובשות) ומפזרים מעל בייבי מוצרלה או מוצרלה מגוררת.
לאחר אפייה מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומלח גס, מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם ומגישים.
פוקצ'ה פלפלים קלויים ובולגרית: מפוררים מעל הפוקצ'ה גבינה בולגרית, מוסיפים פלפלים קלויים, שיני שום, מלח גס ושמן זית ואופים (או אפשר גם רק גבינה בולגרית מפוררת עם זעתר וטיפה מלח גס מעל).
פוקצ'ה קישואים, חצילים ובצל:
פורסים במנדולינה פרוסות דקות (כ-3 מ"מ) של קישואים וחצילים (אפשר גם חצילים מטוגנים).
לחצילים: מפזרים מעט מלח על פרוסות החצילים, מניחים במסננת כשעה לאגירת נוזלים. לאחר מכן מייבשים בנייר סופג. מסדרים את פרוסות החצילים והקישואים מעל הבצק, מסדרים מעל פרוסות בצל בנדיבות ומברישים את כל המרכיבים בשמן זית. בוזקים מעל מלח גס ואופים.
פוקצ'ה עגבניות שרי, בצל וזיתים:
מברישים את הבצק בשמן זית, מפזרים מעל עגבניות שרי צבעוניות (חצויות), בצל סגול חצוי וחתוך לרצועות דקות, זיתי קלמטה מגולענים. מפזרים מעל רוזמרין ומלח גס ואופים.
לאחר כ- 20 דקות אפייה - הפוקצ'ה יוצאת אוורירית והריח בבית משגע!
פורסים לחתיכות ומגישים
הפוקצ'ה מתאימה לכל אירוח - טבעוני / חלבי / בשרי
האם ניתן להקפיא את הפוקצ'ה?
ניתן להקפיא פוקצ'ה לאחר אפייה. מומלץ לאפות את הפוקצ'ה עד שמתקבל גוון זהבהב קל (כ 3/4 מזמן האפייה הרשום במתכון). לאחר מכן, לצנן לטמפרטורת החדר, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס להקפאה.
כשרוצים לאכול, מפשירים את הפוקצ'ה, מפזרים מעל תוספות ושמן זית
וממשיכים אפייה בתנור 210 מעלות כ 10-15 דקות, עד קבלת גוון זהוב.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
לחם ללא לישה | לחם כוסמין מלא ללא לישה עם פרג ואגוזים
לחמניות רכות מקמח מלא | לחמניות מקמח כוסמין
לחמניות חלביות רכות מהירות | לחמניות שום רכות נתלשות
בואיקוס – לחמניות גבינה מהירות
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה