פול יבש מבושל – בקילי
מתכון קל להכנה לפול גדול יבש מבושל בתיבול מלח, כמון ולימון סחוט טרי.
החורף הגיע והנה הנשנוש המושלם והמפנק המתאים בדיוק לימים קרים אלו – פול מבושל,
או איך שסבתא שלי קוראת לזה – "בקילי".
תגישו עם חומוס ביתי, חמוצים עיראקיים, פיתות וביצים חומות קשות – ויש לכם ארוחה מושלמת!
ולמי שרוצה נשנוש טעים ובריא – אפשר כמובן לאכול כך עם לימון טרי סחוט מעל – פשוט מעדן!

בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
פול יבש מבושל הדפסה
500 גרם פול גדול יבש
2 כפיות מלח
מים לפי צורך (עד כיסוי הפול)
להגשה:
1/2 כפית כמון
1 לימון טרי
כלים נדרשים:
מומלץ להשתמש בסיר לחץ על מנת לקצר את משך זמן הבישול
אופן ההכנה:
1. משרים את הפול בקערה עם מים קרים למשך לילה ושוטפים היטב.
2. מניחים את הפול בסיר לחץ, מוסיפים מלח, יוצקים מים עד כיסוי הפול ומחממים על להבה גבוהה עד שהמים רותחים.
3. מבשלים בסיר מכוסה, על להבה בינונית, כ-45 דקות או עד שהפול נעשה רך.
4. מעבירים לקערה, מפזרים מעל כמון ומלח לי הטעם, ומגישים עם לימון טרי בצד.
* אין סיר לחץ?
אפשר גם לבשל בסיר רגיל למשך שעה וחצי - שעתיים, עד שהפול מתרכך.
ממליצה גם להשרות את הפול בין 12- 24 שעות, עם החלפה של המים באמצע - עוזר לפול להתרכך.
תהנו מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מושלם לצד:
ביצים חומות לשבת | חומוס ביתי | טחינה ביתית ב- 3 צבעים | טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
10 תגובות
שלום, ימית. האם צריך לפזר את המלח רק כשהפולים מוכנים ולבשל אותם ללא מלח?
היי אלה, אפשר לבשל עם 2 כפיות מלח או פשוט לפזר מעט מלח לפי הטעם ממש לפני ההגשה
כך או כך יוצא טעים 🙂
הוסיף חצי לימון ורבע כפית סודה לשתייה בזמן הבישול והפולים מתבשלים מהר ונעשים רכים וטעימים, מלח כמון ופלפל מוסיפים רק לאחר הבישול
היי דורית, נכון, אפשר גם להוסיף סודה לשתייה לריכוך, לא חובה. תיבול אפשר להוסיף בסוף לפי הטעם יוצא מעדן!
היי ימית אם אין לי סיר לחץ כמה זמן בישול
היי, אפשר גם ללא סיר לחץ, אפשר בסיר רגיל למשך שעה וחצי שעתיים, עד שיהפול מתרכך. לא לשכוח גם להשרות – ממליצה בין 12- 24 שעות, עם החלפה של המים באמצע- עוזר לפול להתרכך. בהצלחה ! וחג שמח😊
תודה על המתכון! אפשר להשתמש בפול של סנפרוסט? ואם כן, צריך להשרות? תודה!
היי סיוון, סנפרוסט לא מתאים פה, רק מפול יבש שמשרים ללילה🙌
איך
שומרים את הפול לאחר הבישול?
היי יפה,
מומלץ לשמור את הפול המבושל במקרר בתוך מי הבישול שלו, כך הוא יישאר טרי ורך למשך כשבוע. כשרוצים לאכול – פשוט תוציאי את הכמות הרצויה ותחממי חזרה בסיר / במיקרו. אפשר גם לאכול קר, ישירות מהמקרר, תהני!