עוף שלם צלוי בתנור
עוף שלם צלוי בתנור שיוצא רך ועסיסי – תראו כמה פשוט ומהיר להכין!
בלי להשרות, או להסתבך עם תיבול מורכב. לפעמים הכי פשוט יוצא הכי טעים 🙂
מנה עיקרית מהממת וכל כך טעימה שלוקחת בדיוק 10 דקות להכין, וכל המשפחה תאהב!
תגישו לצד כל תוספת אהובה (המלצות בהמשך..) ויש לכם ארוחה שלמה וטעימה
אפשר להוסיף לתבנית ירקות שורש חתוכים אהובים (גזר, בטטות, תפו"א וכו') ותקבלו ארוחה שלמה בפני עצמה ישר מהתנור.
עוף שלם בתנור הדפסה
1 עוף טרי שלם, בינוני (אפשר גם לבקש ללא עצמות)
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה (או תבלין לעוף)
2 שיני שום, כתושות (או 1 כפית שום גבישי)
1.5 כפות פטרוזיליה יבשה, קצוצה
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, לפי טעם
אופציה להוספה לתיבול:
עלי תבלין יבשים אוהבים כגון: רוזמרין, מרווה, אורגנו, טימין
ניתן גם להוסיף תבלין כורכום
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 220 מעלות, על טורבו.
2. בינתיים שוטפים את העוף היטב ומניחים על תבנית.
3. מערבבים בכוס את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל העוף ומעסים את העוף ברוטב עד שכל חלקיו עטופים (כולל מתחת לעור, כמה שניתן).
4. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש - 220 מעלות טורבו למשך 1 שעה ו-20 דקות.
5. מורידים את הכיסוי וממשיכים לצרוב את העוף בתנור למשך כ- 15 דקות נוספות עד קבלת צבע שחום .
6. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים לצד כל תוספת אהובה!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם לצד:
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
קלחי תירס עסיסיים
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!