
חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי
רצועות חזה עוף מוקפצות עם ברוקולי וגזר ברוטב אסייתי משגע!
מתכון נהדר למנה קלילה, קלה להכנה וטעימה במיוחד שגם הילדים אוהבים.
מקפיצים את רצועות העוף כמה דקות בלבד על מנת שיצא רך ועסיסי.
יחד עם פרחי ברוקולי וגזר טריים ברוטב מתקתק עדין – מנה נהדרת לארוחת צהריים קלילה בפני עצמה
או עם תוספת של אורז לבן ישר מהסיר.
מוקפצים מומלצים נוספים:
חזה עוף מוקפץ עם קשיו ברוטב קרם קוקוס
חזה עוף ופטריות עם בצל ברוטב סילן
חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי
בקר מוקפץ עם ברוקולי
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי הדפסה
1 כף שמן
500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
1 גזר גדול, חתוך לפרוסות
400 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים
4 עלי בצל ירוק, קצוצים
3 שיני שום, כתושות
לרוטב:
1 כף קורנפלור
1/4 כוס סויה
1/3 כוס דבש
1 כף ג'ינג'ר, מגורר
להגשה: בצל ירוק טרי קצוץ, ושומשום
אופן ההכנה:
1. שותפים וחותכים את כל הירקות, ואת העוף לרצועות.
2. מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת קורנפלור ומערבבים עם 1-2 כפות מים עד המסה. מוסיפים סויה, דבש וג'ינג'ר, מנערים היטב ומניחים בצד.
3. מחממים ווק (או מחבת רחבה, עם ציפוי לא נדבק) על אש גבוהה, מוסיפים שמן ומקפיצים את רצועות העוף לכ-3 דקות. מוסיפים גזר וברוקולי, מקפיצים עוד כ-3 דקות, מוסיפים את הבצל הירוק (לשמור מעט בצד להגשה) והשום, מערבבים ומחממים עוד כ 2 דקות.
4. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומניחים להתבשל עוד כ- 2-3 דקות עד בישול העוף וריכוך עדין של הירקות.
5. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק קצוץ, ומגישים לצד אורז לבן אוורירי חם ואוורירי.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
אורז לבן אוורירי | אספרגוס בחמאת שום ולימון |
אורז מוקפץ עם עוף (או טופו) וירקות | פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
ברוקולי ופטריות בטריאקי | שעועית ירוקה מוקפצת






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
רגע!
ובאינסטגרם ביקרתם? יש רילסים, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה