
עוף מוקפץ עם ברוקולי בסגנון אסיאתי
עוף מוקפץ עם פרחי ברוקולי ברוטב אסיאתי וטעים במיוחד!
מנה קלה להכנה וזריזה המשלבת רצועות עוף ברוטב עדין אסיאתי מוקפץ
מספר מרכיבים בודדים, כמה דקות הכנה ויש מנה מעולה לארוחת צהרים טעימה ומהירה לשולחן!
מכינים את כל המרכיבים מראש, מקפיצים כמה דקות והעוף יוצא רך ועסיסי
ומוגש עם רוטב אסיאתי טעים
אפשר להגיש עם אורז לבן בצד אך המנה טעימה בפני עצמה!
הבישול / ההקפצה מאד מהירה לכן מומלץ להכין הכל מראש, שיהיה מוכן ליד הכיריים, מוכן לזרוק פנימה.
אפשר להכין בווק או להשתמש במחבת גדולה לטיגון.
כמה טיפים למוקפצים לפני שמתחילים:
– מבשלים על להבה גדולה למשך כל הטיגון כדי לתת צריבה למרכיבים ולא בישול ארוך.
– להשתמש בווק גדול או מחבת לטיגון רחבה על מנת שכל המרכיבים יגעו בתחתית הברזל וייצרבו
– מוסיפים את הרטבים רק בסוף
– רוצים להוסיף טעם פיקנטי למנה? אפשר להוסיף 1/2 פלפל צ’ילי חתוך לקוביות קטנות יחד עם צריבת השום והבצל.
אוהבים ארוחות מוקפצות מהירות? רעיונות נוספים למוקפצים טעימים:
1. מוקפץ עוף עם ירקות תאילנדי – מנה קלה להכנה וזריזה שלא דורשת יותר מעשר דקות הכנה. ניתן להכין מנה צמחונית ללא עוף, או להמיר את העוף בקוביות טופו קטנות.
2. בקר מוקפץ עם ברוקולי – רצועות בקר ופרחי ברוקולי טריים מוקפצים ברוטב סויה מתקתק
3. שעועית ירוקה מוקפצת – מתכון מהיר וקל לשעועית ירוקה שמקפיצים ברוטב טעים ומתקתק. תוספת קלה מהירה ובריאה.
4. נודלס מוקפץ עם טופו ברוטב אסייתי – מתכון מנצח לאטריות (נודלס) עם טופו פריך שמטגנים קלות ברוטב ומוקפץ ברוטב מתקתק עדין וטעים!
5. חזה עוף מוקפץ עם קשיו ברוטב קרם קוקוס – ארוחה מעולה המשלבת רצועות עוף ברוטב עדין של קוקוס עם סויה ומתיקות של רוטב צ'ילי מתוק.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס=240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוף מוקפץ עם ברוקולי בסגנון אסיאתי הדפסה
500 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים (2 חבילות)
500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי אצבע
2 כפות שמן קלונה
1/2 בצל לבן, חתוך לרצועות
2 שיני שום, כתושות
3/4 כוס מים
לרוטב:
1 כף קורנפלור + 3 כפות סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות שמן שומשום
1.5 כפות מירין
1 כף רוטב צדפות (לא חובה)
אופציות להגשה:
חופן בצל ירוק, קצוץ
שומשום שחור
שומשום לבן
אופן ההכנה:
מכינים את המרכיבים:
1. ברוקולי: מרתיחים מים בסיר על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים כ- 2 דקות בלבד, עד ריכוך קל (לא יותר מידי כדי שלא יתייבש). מסננים ומניחים בצד.
2. עוף: חותכים את העוף לרצועות בעובי אצבע ומניחים בצד.
3. רוטב: מערבבים בכוס קורנפלור עם רוטב סויה, מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב ומערבבים.
בישול המנה:
4. מחממים שמן במחבת גדולה על להבה גבוהה. מוסיפים שום ובצל, מערבבים כ- 10 שניות עד שהשום מתחיל להזהיב.
מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים 2 דקות או עד שהעוף מבושל קלות.
5. מוסיפים את פרחי הברוקולי, יוצקים מעל את תערובת הרוטב שהכנו ו -3/4 כוס מים. מערבבים היטב ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך.
* *מומלץ להגיש חם לצד אורז לבן.
הכנה מראש:
אפשר לחתוך ולהכין את כל המרכיבים מראש ולשמור במקרר.
כך תוך כמה דקות תוכלו ישר להקפיץ ולהגיש מיד.
אופציה לתוספות:
אפשר להוסיף חצי כוס אגוזי קשיו, הם טעימים בטירוף ומשדרגים את המנה!
לקראת סיום הבישול - מוסיפים קשיו ומקפיצים יחד
אפשר להשתמש בחזה עוף או לחילופין בסטייק פרגית נקי משומן וסחוס
או להכין כמנה צמחונית ללא עוף - ולהמיר את העוף בקוביות טופו קטנותמגישים חם, אפשר לצד אורז לבן מאודה
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
מוקפץ עוף עם ירקות תאילנדי | בקר מוקפץ עם ברוקולי
שעועית ירוקה מוקפצת | נודלס מוקפץ עם טופו ברוטב אסייתי
חזה עוף מוקפץ עם קשיו ברוטב קרם קוקוס | אורז מוקפץ עם ירקות ועוף






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה