עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב לימון ושום
עוף עם בצל ותפוחי אדמה רכים ברוטב עדין של שום עם לימון משגע!
ארוחה שלמה פשוטה ומהירה להכנה – 10 דקות עבודה, שמים הכל בתבנית וישר לתנור.
את העגבניות מוסיפים באמצע הבישול והן נותנות את טעמן החמצמץ העדין.
העוף ותפוחי האדמה סופגים את הרוטב מסביב ויוצאים רכים וטעימים.
אפשר גם לגוון ולבחור ירקות לפי טעמכם או מה שיש לכם במקרר (אופציות ראו בהמשך…)
מתכון מושלם לארוחת עוף טעימה לאמצע השבוע במינימום מאמץ שמתחסלת!
אופציות נוספות לעוף עם תפו"א בתנור:
שוקי עוף בשום לימוני עם תפוחי אדמה בתנור – למי שאוהב את תפוחי האדמה יותר פריכים ומנה עם פחות רוטב.
או עוף ותפוח אדמה אפויים בשקית קוקי – ארוחה קלה להכנה וטעימה בשקית אפייה ב-10 דקות הכנה בלבד.
תהנו!
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב לימון ושום הדפסה
1 ק"ג ירכיים/כרעיים
6 תפוחי אדמה קטנים, שטופים וחתוכים לקוביות של 2-3 ס"מ (עם הקליפה)
1 בצל סגול, חתוך לרבע
1 כוס ציר עוף (או 1 כף אבקת מרק עוף מעורבב עם 1 כוס מים רותחים)
2 עגבניות שטופות, חתוכות לקוביות גסות
1 כפית מלח ופלפל
לרוטב:
1/2 כוס מיץ לימון
6 שיני שום, כתושות
2 כפות דבש
2 כפיות חרדל דיז'ון (לא חובה)
1 כף שמן זית
1 כף טימין / אורגנו מיובש
2 כפיות פפריקה
1 כפית מלח
פלפל, לפי הטעם
להגשה:
רוזמרין או אורגנו טרי, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה, מוסיפים את העוף ומערבבים עד ציפוי כל הנתחים (אם יש זמן - מומלץ להשרות 24 שעות במקרר).
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. בתבנית פיירקס (השתמשתי בתבנית עגולה 30 ס"מ) מסדרים את תפוחי האדמה והעוף כך שיהיו צמודים אחד לשני ושלא יישארו הרבה מרווחים - כך הרוטב לא יתייבש. יוצקים לתבנית את ציר העוף ואת הרוטב מהקערה.
4. מעבירים לתנור (אין צורך לכסות את התבנית) ואופים ב-180 מעלות למשך 20 דקות.
5. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את העגבניות החתוכות, בעזרת כף שופכים קצת מהרוטב מהתבנית על העוף, ומפזרים מעל מעט מלח ופלפל. מכניסים חזרה לתנור וממשיכים לאפות 50 דקות נוספות, או עד שהעוף מזהיב ותפוחי אדמה מבושלים.
6. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל רוזמרין או אורגנו טרי, ומגישים!
טיפים קטנים:
אופציות לירקות: פה השתמשתי בבצל, תפוחי אדמה ועגבניות אך תוכלו לגוון לפי טעמכם האישי ולהוסיף כל ירק שאתם אוהבים / שיש לכם בבית. אופציות טעימות: קישואים, דלעת, בטטה... פיתחו את המקרר ותבחרו מה שיש!
גודל תפוחי האדמה: מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה בגודל אחיד - כ-2-3 ס"מ, שלא יהיו גדולים מידי על מנת שבאפייה יהיו אפויים בזמן ובאותה מידה. אני הכי אוהבת להשתמש בתפוחי אדמה גורמה של הדוד משה, ומכניסה לתבנית עם הקליפה.
השרייה ברוטב: מומלץ להשרות את העוף ברוטב 24 שעות במקרר על מנת שיספוג טעמים, אך לא חובה. גם כך הרוטב באפייה נשאר עשיר ומוסיף הרבה טעם.
גודל התבנית: מומלץ להשתמש בתבנית שתאפשר לכל המרכיבים להיות יחסית צמודים אחד לשני, ללא הרבה מרווחים. אם הם מרווחים מדי, הנוזל יתנדף תוך כדי האפייה ולא יישאר הרבה רוטב. פה השתמשתי בתבנית עגולה בגודל 30 ס"מ.
באהבה ובתיאבון ❤
2 תגובות
הי. קודם תודה רבה. עכשיו נכנס לתנור. רק מה שלא הבנתי הוא אם החצי כוס לימון זה מיץ לימון יענו, לימון אחד סחוט ועליו מים לגובה חצי כוס, או חצי כוס לימון סחוט?
היי גל, הכוונה היא לחצי כוס של מיץ מלימונים סחוטים. אין צורך להוסיף מים. הרוטב יוצא חמצמץ טעים 🙂 בכיף, ותהנו!