עוגת שזיפים בחושה מהירה
מתכון לעוגת שזיפים ביתית, רכה וממכרת!
עוגת פירות רכה, ביתית ומלאה בטעמים משגעים, מושלמת לכל אוהבי הפירות!
שילוב מנצח של שזיפים רכים ועסיסיים, עם נגיעה של קינמון ושקדים פרוסים מעל, שיוצרים מרקם קראנצ'י משגע!
(אם יש רגישות לשקדים, אפשר לוותר, העוגה תהיה טעימה כך או כך :))
ומכיוון והיא פרווה היא מושלמת לכל אירוע.
עוגת שזיפים קלה להכנה – רק לערבב והתנור עושה את השאר,
עם ריח נפלא של האפייה שממלא את הבית!
העוגה הזו משתבחת עם הזמן (היא אפילו טעימה יותר ביום שלמחרת!), מה שהופך אותה לאידיאלית להכנה מראש לקראת אירוע משפחתי או מפגש עם חברים בסוף הקיץ.
לפני שמתחילים – תשובות לשאלות:
איזו תבנית מתאימה?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית קוגלהוף, או בתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
האם אפשר להמיר בפירות אחרים?
אפשר להמיר את השזיפים באגסים, תפוחים או אפרסקים רכים מאד.
או להכין עוגת תפוחים בחושה טעימה בטירוף!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
אפשר קמח כוסמין אך לשלב חצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין
אפשר להקפיא?
כן, אפשר גם להקפיא – הוראות שמירה על טריות ואחסון בהמשך 👇
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגת שזיפים בחושה הדפסה
(לתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)
לתערובת השזיפים:
7 שזיפים רכים ובשלים, חתוכים לקוביות או פרוסים למניפות
2 כפות סוכר
1 כף קמח
לתערובת המלית:
4 ביצים (גודל L)
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות קמח, מנופה
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת קינמון
קורט מלח
לציפוי:
סוכר חום
1/4 כוס שקדים פרוסים
אופציה להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומשמנים תבנית אפייה (תבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק).
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת השזיפים ומניחים בצד.
3. בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר היטב, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם איטי שמן, תוך כדי הקצפה.
3. בקערה רגילה נפרדת מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים (קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, אבקת קינמון ומלח).
4. מאחדים את התערובות: מוסיפים בהדרגה, ותוך כדי ערבוב במהירות בינונית, את תערובת הקמח לקערת המיקסר עם תערובת הביצים ומערבלים כ-2 דקות, עד קבלת תערובת אחידה (לשים לב - ברגע שמוסיפים את הקמח חשוב לעשות ערבוב קצר, כמה שאפשר כדי שהעוגה תצא אוורירית).
5. מוסיפים את תערובת השזיפים לבלילה ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
6. מעבירים לתבנית משומנת, מפזרים מעל סוכר חום ושקדים פרוסים.
7. אופים: מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ- 50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי/יבש.
8. מצננים ומגישים: מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מוציאים מהתבנית ומניחים שתתקרר לגמרי. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
איך להגיש את העוגה?
ניתן לפרוס אותה לפרוסות נדיבות ולהגיש כפי שהיא בטמפרטורת החדר, כשהיא שומרת על המרקם הרך והעסיסי שלה.
לתוספות - אפשר להוסיף לצידה כדור גלידת וניל, קצפת רכה או יוגורט יווני, המעניקים איזון נהדר למרקם ולמתיקות של העוגה.
ולהגשה ליד - העוגה הזו משתלבת מצוין עם תה צמחים, קפה או אפילו כוס יין מתוק,
בכמה שזיפים להשתמש?
בדרך כלל יש להשתמש בכ-4 עד 6 שזיפים טריים, תלוי בגודלם.
אפשר לפרוס אותם לפרוסות או לחצאים, בהתאם להעדפה,
ולסדר אותם על הבלילה או לערבב אותם בתוכה לפי המתכון.
כיצד לאחסן את העוגה?
על מנת לשמור על טריות העוגה יש לעטוף אותה בניילון נצמד או לשמור אותה בקופסה אטומה.
ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר למשך יומיים-שלושה,
אך אם רוצים לשמור עליה טרייה לזמן ארוך יותר אפשר לאחסן במקרר למשך 4-5 ימים.
או להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד ובנייר כסף למשך עד 3 חודשים.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
עוגות נוספות מומלצות:
עוגת תפוחים בחושה | עוגת תפוזים בחושה
עוגת בננות ושוקולד ציפס בחושה | עוגת דבש בחושה
עוגת טורט (ספוג) עם שבבי שוקולד | עוגת שוקולד בחושה פרווה
.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.