
עוגת תפוזים בחושה אוורירית
עוגת תפוזים בחושה משגעת בניחוח הדרים!
מתכון לעוגת תפוזים אוורירית קלה להכנה והכי טעימה שמכינים ב- 10 דקות וישר לתנור!
עוגה בחושה פשוטה וטעימה, מכיוון והיא גם פרווה היא מושלמת לכל אירוח
וגם הפינוק המושלם לצד הקפה או תה של הבוקר 🙂

רוצים עוד רעיונות לעוד עוגות בחושות מנצחות? תנסו את אלו!
עוגת מייפל אגוזים בחושה (פרווה)
עוגת שוקולד בחושה מהירה
עוגת בננות ושוקולד ציפס בחושה
עוגת דבש בחושה
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוגת תפוזים בחושה הדפסה
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
קליפה מגוררת מ- 1/2 תפוז
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
2. מקציפים ביצים וסוכר היטב, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם איטי את השמן, תוך כדי הקצפה.
3. מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז, וניל, קמח מנופה ואבקת אפייה לסירוגין עד שהתערובת אחידה (לשים לב - ברגע שמוסיפים את הקמח חשוב לעשות ערבוב קצר, כמה שאפשר כדי שהעוגה תצא אוורירית).
4. מעבירים ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
5. מצננים ומגישים.
כמה טיפים לעוגה אוורירית:
1. יש להקציף את הביצים היטב עם הסוכר עד קבלת קציפה תפוחה
2. מומלץ להשתמש בקמח מנופה
3. והכי חשוב - לאחר הוספת הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר, כמה שאפשר, גם אם נשארים כמה גושים בודדים בבלילה.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
.
מומלצים נוספים:
עוגת שוקולד בחושה (פרווה) מהירה
עוגת דבש בחושה | עוגת מייפל אגוזים בחושה (פרווה)
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן
עוגת בננות ושוקולד ציפס בחושה
עוגת טורט (ספוג) עם שבבי שוקולד






.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
12 תגובות
לימד אותי מכיר יווני לביצים חומות להכניס לסיר קליפות בצל, בדקתי אכן יוצאות חומות. בהצלחה חנה
היי חנה תודה על התגובה, נכון, בישול ביצים עם קליפות בצל משנה להן את הצבע לחום (יש כאלה שגם שמים תיונים של תה) אך זה לא נותן את הטעם של הביצה החומה שמתבשלת לאורך זמן כמו בחמין. בישול בסיר לחץ יזרז את התהליך וייתן לו את הצבע וגם את הטעם👍
פעם שנייה שאני מכינה את העוגה השבוע והיא מתחסלת!!! תודה רבה! מתכון קל ויוצא מושלם!
שמחה שאהבתם! ומסיכמה איתך, אחת העוגות האהובות אצלנו בבית 🙂
יש לך רעיון לקרם פרווה פשוט או רוטב שאפשר להשים על העוגה? היא יצאה לי מאוד טעימה אבל כצת יבשה… תודה
היי נעמי, את יכולה לאוורר אותה עם קיסם ולהבריש מעל סירופ סוכר (לערבב ולהמיס בכוס סוכר במים רותחים). עוגה זו אמורה לצאת לחה, מכיוון וייתכנו שינויים קלים מבחינת זמני אפייה בין כל תנור ממליצה פעם הבאה לבדוק כמה דקות לפני סיום האפייה אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם – אם יוצאים מעט פירורים לחים אפשר להוציא מאפייה. 🌷 בהצלחה!:)
אוף,למה העוגה יצאה לי דחוסה??
היי יקרה, כשהעוגה יוצאת דחוסה בד"כ הסיבה קשורה לשימוש בקמח – קודם כל מומלץ להשתמש בקמח מנופה ודבר נוסף וחשוב: ברגע שמוסיפים לבלילה קמח – חשוב לערבב כמה שפחות, גם אם נשארים כמה גושים. עוגה שעורבבה יתר על המידה תצא דחוסה וחונקת. תודה שעדכנת, מקווה שהטיפים יעזרו לפעם הבאה 🙂
מתכון מושלם! תודה על הטיפים בזמן ההכנה – יצאה מעולהההה!!
שמחה לשמוע שעזר:) תודה על התגובה 😊
זה המתכון לעוגת תפוזים הכי טעימה !!! תודה רבה 👌👌👌
איזה כיף לשמוע שאהבת מיטל! תודה,שחזרת לעדכן ⚘️🙌