
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
מתכון לעוגת שוקולד משגעת ללא קמח, מושלמת לפסח!
עוגת שוקולד עסיסית ומפנקת, ללא גלוטן, עם ציפוי של גנאש שוקולד עשיר הכי טעים!
העוגה עשירה בשוקולד טעים, מושלמת לפסח וימי הולדת או סתם לפינוק 🙂
מצרפת שלב אחר שלב להכנה קלה ומהירה, ואופציה להכנת פרווה, כולל ציפוי גנאש שוקולד מושלם!

עוד כמה רעיונות לקינוחים טעימים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
קרם ברולה
שיהיה בתיאבון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן הדפסה
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות קטנות
200 גרם חמאה (לפרווה: מחמאה)
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים (גודל L)
6 כפות שטוחות אבקת קקאו
1.5 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה (לפרווה: קצפת צמחית במתיקות מעודנת)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות, חימום עליון ותחתון. משמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ (אם אין, אפשר 22 ס"מ).
2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר בקערה שמתאימה לחימום במיקרו. מחממים באינטרוולים של 30 שניות ובין לבין מערבבים עד להמסה מוחלטת ותערובת אחידה (חשוב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יתפרק). מוסיפים תמצית וניל, מערבבים ומניחים בצד להצטנן.
3. בקערת מיקסר מקציפים ביצים במשך 5 דקות, לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות ההקצפה ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד המצוננת.
4. מנפים לכוס/קערה קטנה קקאו, קורנפלור ואבקת אפייה, מערבבים ומוסיפים את התערובת היבשה לבלילה. מערבבים מעט ובעדינות.
5. יוצקים לתבנית עגולה 20 ס"מ משומנת ואופים ב-170 מעלות למשך כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים מעט לחים. (אפשר גם בתבנית 22 ס"מ - אפייה כ-45 דקות, אך העוגה תצא נמוכה יותר) .
6. חשוב: בסיום האפייה מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית ומשאירים את העוגה בתנור כבוי עם דלת חצי פתוחה כחצי שעה, על מנת שתצטנן בהדרגה ולא תצנח מיד.
7. בינתיים מכינים את גנאש השוקולד:
חימום בסיר:
- מניחים את קוביות השוקולד בתוך קערה.
- מחממים שמנת בסיר קטן כ-3 דקות עד כמעט רתיחה. שופכים אותה מעל השוקולד.
- ממתינים כ-3 דקות עד שהשוקולד יימס. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומניחים שיצטנן.
או - חימום במיקרוגל:
- מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל. מחממים באינטרוולים של 30 שניות כאשר בין לבין מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (חשוב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יתפרק).
- מערבבים ומניחים בצד להצטנן.
8. מוציאים את העוגה מהתנור ומהתבנית בעדינות, הופכים על רשת ומסירים את נייר האפייה.
9. לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין מצפים בגנאש שוקולד, מגישים ונהנים מכל ביס!
------------------------------------------------
* ניתן להשתמש בתבנית 22 ס"מ אך העוגה תצא נמוכה יחסית מכיוון והיא צונחת מעט לאחר האפייה בתנור
מומלץ להשתמש בתבנית בקוטר 20 ס"מ - כך היא יותר גבוהה ומרשימה
(מצוין במתכון משך אפייה לכל תבנית).
------------------------------------------------
עוגת שוקולד עשירה, ללא גלוטן - מושלמת לפסח!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשר לפסח:
קרם ברולה
נשיקות מרנג
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות – ללא גלוטן
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגת מוס שוקולד ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים







מומלצים נוספים עם שוקולד:
עוגת שוקולד בחושה מהירה (פרווה)
כדורי שוקולד לילדים
רולדת שוקולד מבצק פריך
עוגיות שוקולד ציפס סדוקות נימוחות




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
4 תגובות
יצא נהדר!! תודה רבה! האורחים בחג חיסלו 🌹🤗
היי אורה , שמחה לשמוע שאהבתם! שיהיה חג שמח:)
הי. האם ניתן להכין פרווה? איך ממירים?
היי יעל, לפרווה אפשר להמיר את החמאה במחמאה- אותה כמות.
ולציפוי – שמנת צמחית במקום שמנת מתוקה
תהנו!