
עוגת טורט (ספוג) רכה עם שבבי שוקולד
עוגת ספוג ביתית עם שבבי שוקולד מריר מגוררים גס – תענוג בכל ביס!
עוגת טורט פרווה משגעת וקלה להכנה. העוגה יוצאת כל כך קלילה ואוורירית.
תוסיפו לזה כוס קפה ליד – ואין פינוק יותר טוב מזה!

הטורט משמש כבסיס לכל עוגה.
אפשר לוותר על השוקולד ולתת לעוגה ניחוח הדרים על ידי הוספת גרידה מלימון או תפוז או להוסיף תמצית מכל טעם שתאהבו.
העוגה נהדרת לאירוח, לחגים או אפילו כעוגת פינוק ביתית 🙂
אני בד"כ נמנעתי ממתכונים עם הפרדת ביצים אך לא תאמינו כמה שזה פשוט!
אז לפני שנתחיל – איך מפרידים ביצים?
🥚 דרך 1 – העברה מקליפה לקליפה:
מכינים 2 קערות קטנות, לוקחים ביצה ראשונה, בעזרת סכין או מזלג נותנים לה מכה מעל במרכז ובעדינות פותחים את הקליפות. מעבירים את הביצה מחצי קליפה אחת לשנייה מעל הקערה, עד שכל החלבון יורד לקערה ונשארים עם החלמון בתוק הקליפה. את החלמון מעבירים לקערה השנייה. כך ממשיכים עם שאר הביצים.
🥚 דרך 2 – בעזרת בקבוק פלסטיק:
שוברים את הביצה לקערה, מקרבים את פיית הבקבוק לחלמון ושואבים אותו בעדינות על ידי לחיצה קלה בבקבוק. מרימים את הבקבוק ומעבירים את החלמון לקערה השנייה על ידי לחיצה נוספת.
המתכון הזה קליל כך שבטוח תצא לכם עוגה הכי טעימה ומפנקת שתקצור הרבה מחמאות!
אז בואו נתחיל !
❤️
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוגת טורט (ספוג) רכה עם שבבי שוקולד הדפסה
6 ביצים (גודל L) מופרדות, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל (או תפוז, או כל תמצית אחר)
1/4 + 1 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר, מגורר גס
אופציה - גרידת תפוז מתפוז אחד
כלים נדרשים:
תבנית עגולה 24 ס"מ, תרסיס לשימון התבנית, 2 קערות קטנות (לביצים המופרדות), מיקסר, קערה בינונית, מרית, מגרדת או סכין חדה (לשוקולד).
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון. משמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2. מפרידים את הביצים ומניחים אותן ב-2 קערות (קערה אחת עם חלבונים והשנייה עם חלמונים).
3. מקציפים חלבונים (הלבן) במיקסר עם בלון ההקצפה במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. בעדינות מעבירים את הקציפה לקערה נפרדת בצד.
4. באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף לפני) טורפים את החלמונים (הצהוב) כדקה. מוסיפים בהדרגה את יתרת 1/4 הכוס של הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם איטי את השמן. מוסיפים לתערובת מים, תמצית וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה (בשלב זה אם רוצים אפשר גם להוסיף גרידה מתפוז אחד).
5. מקפלים בעזרת מרית את קציפת החלבונים בהדרגה (כל פעם שליש מקציפת החלבונים) לתוך תערובת החלמונים עד קבלת מרקם אחיד.
6. מגררים את השוקולד לחתיכות גסות בעזרת המגרדת (אפשר לחילופין לקצוץ את השוקולד דק דק בעזרת סכין). מוסיפים את השוקולד המגורר לתערובת ובעזרת מרית מקפלים בעדינות עד לפיזור אחיד.
7. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 45-50 דקות.
8. מכבים את התנור, משאירים את העוגה בתנור כ- 20 דקות עם דלת מעט פתוחה על מנת שהעוגה תתקרר בהדרגה (תקפידו על שלב זה, אחרת העוגה תצנח מיד). מוציאים את העוגה מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת עד לצינון מלא.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
רעיונות לעוגות נוספות:
עוגת גבינה פירורים קלאסית | עוגת ביסקוויטים פתי בר
עוגת דבש בחושה | עוגת תפוזים בחושה אוורירית




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
8 תגובות
עוגה מושלמתתת!!! הכנתי כבר פעמיים השבוע וכל פעם נטרפה!!
איזה כיף לשמוע שאהבתם נורית! תודה על העדכון:)
עוגה ממש טעימה ומוצלחת !
תודה רבה
היי שמחה, תודה על העדכון, כיף לשמוע שאהבתם! תהנו!
תודה רבה על המתכון!
האם אפשר להכין את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק?
היי דלית, כן, אפשר
הי כמה ביצים לשים אם יש לי מדיום?
היי רחל, תוסיפי עוד ביצה אחת לכמות הרשומה