עוגת גבינה פירורים קלאסית
אין על העוגה הזאת!
מתכון מנצח לעוגת גבינה פירורים רכה ומפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול!
עוגת פירורים קלה להכנה עם בסיס פריך, תערובת מדהימה של גבינות ומעל שכבה של פירורים זהובים.
זאת העוגה המנצחת של חמתי אשר מכינה מכל הלב כל שנה באירועים מיוחדים ומתחסלת תוך כמה דקות!
העוגה חגיגית ומושלמת לכל אירוע, ובמיוחד מככב בשולחן בחג שבועות.
ניתן להכין את העוגה יום-יומיים לפני האירוע ולשמור בקירור עד ההגשה
ניתן גם להכין כקינוח בכוסות, בהגשה אישית
תמשיכו לקרוא…. אופן ההכנה בהמשך!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגת גבינה פירורים הדפסה
לתחתית ופירורים:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
200 גרם חמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
3/4 כוס סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מכינים את התחתית והפירורים לציפוי:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון.
2. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, סוכר וניל וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.
3. משמנים תבנית פיירקס בגודל 34X22 ס"מ ומהדקים 2/3 מהבצק לתחתית התבנית.
4. בתבנית בינונית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה, מהדקים את יתרת הבצק ליריעה בעובי 1 ס"מ (גודל התבנית אינו קריטי מכיוון ובהמשך מפוררים את היריעה לפירורים).
5. אופים את 2 התבניות ב- 180 מעלות כ-20 דקות, או עד הזהבה קלה (לשים לב שלא יישרף).
6. מצננים (חשוב).
מכינים את תערובת הגבינה:
7. בקערה מערבבים יחד גבינה לבנה, סוכר, סוכר וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.
8. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג כ-3 דקות, עד קבלת מרקם אוורירי ויציב.
9. מקפלים בעדינות את הקציפה לתוך תערובת הגבינה עד קבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את העוגה:
10. יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה בתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
11. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי ומפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
12. מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות להתייצבות.
מגישים קר ונהנים מכל ביס!
שלבי ההכנה:
מכינים את הבצק לתחתית העוגה וציפוי הפירורים:
מכינים את תערובת הגבינה:
מרכיבים את העוגה:
מושלם גם להגשה בכוסות אישיות!
מפוררים את כל הבצק האפוי ומניחים מחצית מהפירורים בתחתית הכוסות.
יוצקים מעל הפירורים את תערובת הגבינה ומפזרים מעל הגבינה שכבה נוספת של פירורים.
ניתן להכין יום-יומיים מראש, שומרים בקירור עד ההגשה.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
עוגת גבינה לוטוס לימונית | עוגת ביסקוויטים פתי בר
| קאפקייקס וניל | כדורי שוקולד לילדים
קרם ברולה
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
10 תגובות
יש בעייה בתערובת הגבינה את מוסיפה קורנפלור וכל זה ללא אפייה.
אין שום אפקט לקורנפלור אם לא בישלו או עבר תהליך אפייה.
האפקט היחיד יהיה תחושה קמחית בפה. לא שמים קורפלור לעוגה ללא אפייה. אם המטרה היא להסמיך…לא השגנו כלום. סורי…
היי אביבית, תערובת הגבינות יוצאת רכה. הפודינג וניל נותן אפקט הסמכה, אפשר גם להוריד את הקורנפלור אך אני שמתי לב להבדל בסמיכות התערובת ללא השילוב. לא חובה להוסיף אך ממליצה. תודה על התגובה והארה 🌹
ימית יקרה, איזו עוגה, טעימה בטרוף!
הכנתי לאירוע חלבי בסוף שבוע, תוך שעה חוסלה! שומרת לי את המתכון במועדפים 🙂
שמחה לשמוע שאהבו, כיף שעדכנת
היי..האם החמאה אמורה להיות רכה?
היי שני, כן, להשאיר אותה מחוץ לקירור שתגיע לטמפרטורת החדר- כך היא תהיה רכה וקלה יותר לעבד במיקסר
יצאה מעולה!!!!
תודה על המתכון
היי יפעת, תודה על העדכון, שמחה לשמוע שאהבתם! שיהיה חג שמחחח:)
אחת העוגות הכי טעימות!!! תערובת הגבינה מושלמתתתת, רכה ואוורירית ולא מתוקה מידי. מתכון מנצח, תודה רבה!
איזה כיף לשמוע נורית, תהנו!