
עוגיות תמרים (מגולגלות) מקמח מלא
עוגיות טעימות מבצק שמכינים עם קמח מלא במילוי תמרים (ואגוזים)
מתכון פשוט וקל למגולגלות תמרים טעימות שנחטפות!
פינוק טעים ליד הקפה של הבוקר 🙂

עוגיות שמכינים בכמה דקות עבודה והתנור עושה את השאר 🙂
העוגיות מבצק עם קמח מלא שקל לעבוד איתו ולייצור עוגיות מגולגלות משגעות!
מתכון נוסף לבצק שקל לעבוד איתו : רולדת בצק פריך – בצק משגע פריך וטעים שקל להכין – רק לבחור מילוי ולתנור!

עוד רעיונות למילוי:
לא חייבים מילוי של תמרים (למרות שממש טעים! במיוחד עם האגוזים הקצוצים….)
כל מילוי מתאים עם הבצק: שוקולד נוטלה למריחה / השחר , ממרח חלבה, ריבה מכל סוג.
ועכשיו למתכון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוגיות תמרים (מגולגלות) מקמח מלא הדפסה
לבצק:
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
180 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב
למלית:
ממרח תמרים
(אפשר להוסיף 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק דק)
אופציות נוספות למילוי:
שוקולד נוטלה למריחה / השחר
ממרח חלבה
ריבה מכל סוג
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח עם חמאה כ- 3 דקות. מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים לפי הסדר הרשום וממשיכים לעבד עוד כ-3-4 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות (או על נייר אפייה) ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ.
4. בעזרת כף מורחים על הבצק שכבה של ממרח התמרים (אפשר לפזר מעל חצי כמות האגוזים הקצוצים) ומגלגלים לגליל.
5. מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים חריצים בעזרת סכין (יעזור בחיתוך הרולדות לאחר אפייה) ומכניסים לתנור: 180 מעלות, למשך כ- 25 דקות, או עד להזהבה קלה [klhtimer seconds="1500" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 25 דקות) "].
6. מוציאים מהתנור, חותכים לעוגיות ומצננים (עם הוצאתן מהתנור הן עדיין יהיו רכות אך יתקשו לאחר כמה דקות של צינון).
7. לאחר צינון בוזקים מעל אבקת סוכר ונהנים מכל ביס!
*ניתן לשמור בכלי אטום עד 5 ימים.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
מומלצים נוספים:
בעבע בתמר | עוגיות שיבולת שועל וטחינה
רולדת בצק פריך | עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים




.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
2 תגובות
היי ימית אפשר להפוך את זה לפרווה או שמאבד מהמרקם
היי אמונה, אפשר להמיר את החמאה למחמאה ולהוסיף מים (או אפילו מיץ תפוזים) במקום חלב. 🙌