
עוגיות שיבולת שועל וטחינה
מתכון מהיר וטעים לעוגיות בריאות עם שיבולת שועל, טחינה וקמח וכוסמין משגעות!
עוגיות שיבולת שועל פרווה, טבעוניות ובריאות – ביס אחד ואי אפשר להפסיק לאכול!
הכי קל להכנה – מערבבים הכל בקערה, מסדרים על התבנית ולתנור – יוצא פשוט וטעים
ניתן לשדרג עם אגוזים, צימוקים, שוקולד צ'יפס וכו'.

ואם כבר טחינה – אז אל תפספסו עוגיות טחינה נימוחות משגעות שמכינים ב-10 דקות בלבד!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוגיות שיבולת שועל וטחינה הדפסה
1 כוס שיבולת שועל דקה (אפשר גם עבה - המרקם ייצא יותר גס)
1/2 כוס קמח כוסמין מלא (או ללא גלוטן - קמח "תמי" או "כרגיל" ללא גלוטן)
1/2 כפית אבקת קינמון
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים (35 גרם)
1 תפוח ירוק, מגורר דק דק (לא חובה)
2 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס שמן
5 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כפית דבש
אופציות לתוספות:
אגוזים, צימוקים, שוקולד צ'יפס וכו'.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצרים כדורים שווים בגודלם (כ-3/4 כף מהבלילה), מניחים על התבנית ומשטחים מעט.
4. אופים ב-180 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מעט משחימות. מוציאים מהתנור ומצננים.
אופן ההכנה:
עוגיות טחינה עם שיבולת שועל עבה:
עוגיות טחינה עם שיבולת שועל דקה:
באהבה ובתיאבון ❤️אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
מומלצים נוספים:
עוגיות תמרים מקמח מלא
עוגיות טחינה
קרקרים מקמח כוסמין
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
עוגיות שוקולד ציפס סדוקות נימוחות
קרקרים מקמח כוסמין וסלק






.
.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
..
16 תגובות
אפשר לשים בננה מעוכה במקום התפוח? ולמה גם מייפל וגם דבש?
היי בר, אפשר להמיר את התפוח בחצי בננה. לגבי המייפל והדבש – אני אוהבת את השילוב שלהם, הדבש גם יותר סמיך ועוזר למרקם העוגייה.
אם את רוצה להכין רק עם מייפל – תוסיפי עוד 1 כפית מייפל לכמות הרשומה
בתיאבן!
אין צורך לקרר את העיסה לפני האפיה?
אני מכניסה ללא קירור, ישר לתנור מחומם מראש
אשמח לדעת באיזה גודל כוס מדידה את משתמשת. תודה
היי מירי, בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלית בה 1 כוס = 240 מ"ל נוזל למשל.
יוצא ממש טעים! אני אישית רציתי שיצאו יותר דומים אז זילפתי מתוך שקית סנדויץ עבה
שמחה שאהבת! רעיון טוב אם הזילוף 🙂 תודה על העדכון 🤗
מה אפשר לעשות כדי שהעוגיות לא יתפרקו?
היי ליטל, לאחר האפייה להשאיר כמה דקות שיצטננו ורק ואז להוציא מהמגש. הן לא אמורות להתפרק. 👍
אני בדכ לא טובה האפייה אבל המתכון ממש קליל ויצא מושללםם!! חוסל באותו יום:) תודה רבהה
היי אורה תודה שעדכנת, שמחה שאהבתם!
שלום
אפשר להחליף מייפל בסילאן?
והאם אפשר לוותר על אגוזים? תודה
היי לירון, עם סילאן ייצא קצת מר. אפשר להוסיף את הסילאן ולהוסיף עוד כף דבש. אפשר לוותר על האגוזים👍
הי, תודה על המתכון
האם יש תחליף לקמח כוסמין? אפשר קמח רגיל?
מה ה'תפקיד' של הקמח בתערובת?
תודה מראד
היי הדס, כן, אפשר להמיר את הכוסמין בקמח רגיל.
תפקיד הקמח למצק ולייצב את העוגייה