עגבניות שרי מיובשות
עגבניות שרי מיובשות בתנור עם שמן זית שום ובזיליקום.
כל כך קל להכין בבית עגבניות מיובשות, ויוצא ככ טעים!
בפעם הראשונה שהכנתי הצטערתי שלא הכפלתי כמויות. יצא ככ טעים ונחטף כמו סוכריות!
על פרוסת לחם יחד עם פסטו ביתי וגבינה מעל- יוצא פשוט מעדן.
העגבניות מצטמקות בתנור לכן אני אני ממליצה להכפיל כמויות וכך יהיה מספיק כדי לשלב בכריכים, פוקאצ'ות, סלטים, ופסטות
או אפילו להכניס לצנצנות ולחלק כמתנה טעימה לאהובים.
*מצרפת 2 דרכים במתכון לייבוש עגבניות – דרך אחת בתנור ומי שמעדיף את הדרך הטבעית- ייבוש בחוץ בשמש.
תהנו!
עגבניות שרי מיובשות עם שמן זית שום ובזיליקום הדפסה
2 ק"ג עגבניות שרי
אורגנו מיובש (לא חובה)
מלח
8 - 7 שיני שום מקולפות וחתוכות לפרוסות
עלי בזיליקום (או כל תיבול אהוב)
שמן זית
כלים נדרשים:
2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
צנצנת זכוכית, בגודל בינוני
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. שוטפים וחותכים את העגבניות שרי לחצי ומניחים על גבי נייר אפייה, כאשר פנים העגבנייה כלפי מעלה.
3. מפזרים מעל מלח ועלי אורגנו מיובשים, או כל תיבול אחר (אני הוספתי תערובת עלים איטלקית שהייתה לי).
4. דרך 1 - ייבוש בתנור:
מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 3-4 שעות לפחות, עד שהעגבניות יתייבשו ויצטמקו (להיזהר שלא יישרפו).
או דרך 2 - (החוסכת בחשמל) ייבוש בשמש:
מניחים את התבנית עם העגבניות בחוץ מתחת לשמש כיומיים - שלושה עד שהן מצטמקות.
5. מצננים עד לטמפרטורת החדר. מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה וביניהן מכניסים את פרוסות שיני השום ועלי בזיליקום הטריים. שופכים שמן זית עד כיסוי העגבניות ונהנים מהריח הנפלא ומכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
ואם אתם מכינים – ספרו לי איך יצא! ❤
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
2 תגובות
תודה.
נראה נהדר!!
יש תחליף ל…שום?
היי סופי, השום מוסיף טעם אך לא חובה להוסיף אם את פחות אוהבת