דג סלמון אפוי בתנור
מתכון מנצח לנתחי פילה דג סלמון אפוי בתנור שיוצא רך ועסיסי!
נתחי פילה דג סלמון טריים בתנור ברוטב משגע – הכי קל להכנה ומהיר.
אופציה נוספת לסלמון: ניתן גם להכין במחבת סלמון במחבת ברוטב שום ודבש – בטעם מתקתק עדין משגע!
מנה חגיגית, בריאה וטעימה שכל המשפחה תאהב!
תהנו!
דג סלמון אפוי בתנור הדפסה
800 גרם (כ-4 נתחים) פילה סלמון
לרוטב:
3/4 כוס שמן זית
4 שיני שום, כתושות
1.5 כפות פפריקה מתוקה (אפשר חריפה)
1 כפית פטרוזיליה יבשה/טרייה, קצוצה
1/4 כפית מלח
להגשה: 1/2 לימון סחוט ופטרוזיליה טרייה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, מצב גריל עליון.
2. מניחים את נתחי הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מערבבים בכוס את מרכיבי הרוטב ומברישים את הנתחים באופן שווה.
4. מכניסים לתנור (שחומם מראש) על מצב גריל עליון בחום 200 מעלות למשך 13-15 דקות עד לצריבה עדינה של הנתחים. .
מגישים מיד.
* להגשה - ניתן לפזר מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה דק ולסחוט מעל לימון טרי.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
אל תפספסו!
מתכון לפילה לברק בתנור
ומתכון לסלמון במחבת ברוטב שום ודבש
מומלץ להגיש לצד:
אורז בר מבושל | אספרגוס בחמאת שום ולימון | כרובית אפויה בתנור
| גזר מבושל שילדים אוהבים | קלחי תירס עסיסיים
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
12 תגובות
יצא פשוט מושלם. תודה על מתכון מעולה
😊!היי מידן, תודה על השיתוף, שמחה לשמוע שהיה טעים
הכנתי יצא לי קטלמי תודה על המתכון
היי צחי, תודה על השיתוף, איזה כיף לשמוע! 😊
נראה מעולה. אם אכין ביום שישי בבוקר. יש אפשרות לפני אורחת השבת ושהדג לא יתייבש? תודה
היי ענת, את הדגים יש להגיש ישר כשיוצא מהתנור. את יכולה להכין אותם לפני – לתבל את הדגים ולהעביר למקרר עד הערב. לקראת הארוחה להכניס לתנור ולהגיש כשחם ועסיסי. בתיאבון!
מתכון מנצח! הכנתי כבר כמה פעמים, יוצא מעולה!!! אני לא אוהבת טעם חזק של גע, אז לפני ההכנה אני משרה אותו עם לימון ומלח כך שהטעם מתעדן.
היי אורית, תודה שחזרת לעדכן, שמחה שאהבתם! תודה על הטיפ,בהחלט אפשר, גם אני אוהבת עם טעם עדין של הדג🙌
הכנתי בסופ"ש האחרון. יצא מעולה! תודה רבה 🙂
היי אפרת שמחה לשמוע שאהבתם! תודה שחזרת לעדכן 😊 כיף לשמוע
שלושת רבעי כוס שמן זית זה לא הרבה?
200 מעלות לא מייבש את הדג?
היי חוה, לא הרבה, זה מתחלק בין מספר נתחים של דג. 200 מעלות למספר דקות כפי שרשום במתכון. לא יותר, אחרת הדג אכן יתייבש.