
סלט עגבניות שרי עם בזיליקום, צנוברים ומוצרלה
עגבניות שרי צבעוניות מתקתקות עם עלי בזיליקום טריים, צנוברים קלויים וקרעי מוצרלה
סלט טעים ומרענן שמכינים בכמה דקות בלבד ותמיד נחטף עד הביס האחרון!
סלט מושלם לאירוח חלבי ולשבעות
אפשר לא להוסיף את הגבינה וכך להפוך את הסלט למנה טבעונית

רעיונות נוספים לשימוש בעגבניות שרי:
עגבניות שרי מיובשות בתנור – מעדן טעים במיוחד בשילוב עם רוטב פסטו ביתי
או אם אתם אוהבים קצת פיקנטי – סלט עגבניות שרי חריף , הסלט מושלם לארוחת שישי!
תהנו!


סלט עגבניות שרי צבעוני עם בזיליקום צנוברים ומוצרלה הדפסה
1 קילו עגבניות שרי צבעוניות
1/2 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות
2 כפות עלי אורגנו או זעתר, טריים
עלי בזיליקום טריים מ-3 ענפים
1/2 כוס צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן (אפשר גם אגוזי מלך או גרעיני חמניות)
זיתי קלמטה מגולענים, חצויים (אופצייה)
150 - 100 גרם קרעי מוצרלה או גבינת פטה מפוררת
לתיבול:
4 כפות שמן זית
2 כפות בלסמי
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
לימון טרי סחוט - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לרצועות דקות. מניחים אותן בקערה יחד עם עלי האורגנו והזעתר הטריים.
2. במחבת קטנה, ללא שמן, קולים את הצנוברים על להבה נמוכה - בינונית למשך כמה דקות בודדות, עד הזהבה קלה (זהירות - שלא יישרפו). מניחים בצד.
3. מערבבים בכוס את מרכיבי התיבול ובסמוך להגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את הצנוברים הקלויים, וזיתי קלמטה ומערבבים יחד. טועמים ומוסיפים מלח / לימון סחוט, לפי הטעם. מפוררים מעל גבינה ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים עם עגבניות:
עגבניות שרי מיובשות
סלט עגבניות ובצל קצוץ
סלט עגבניות שרי חריף
סלט קפרזה- סלט עגבניות ומוצרלה איטלקי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!