
סלט סלרי ותפוחים עם חמוציות ואגוזים קלויים
סלט סלרי חגיגי עם תפוחים ירוקים, חמוציות ואגוזי מלך קלויים ברוטב סילאן מתקתק.
סלט טעים ומרענן שמכינים ב- 10 דקות ומתאים להגשה בכל אירוח
הרוטב משגע! הוא על בסיס סילאן ומוסיף מתיקות מעודנת המאזנים את טעמי הסלט
מוסיפים אותו לפני ההגשה ותוך 5 דקות הקערה של הסלט מתחסלת!
תהנו!


סלט סלרי ותפוחים עם חמוציות ואגוזים קלויים הדפסה
מרכיבי הסלט:
3 גבעולי סלרי (אפשר עם העלים, לא חובה), שטופים
3 תפוחים ירוקים, שטופים
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך, שבורים
(אפשר לשחק עם יחסי תפוחים וסלרי - להוסיף יותר תפוחים או להפחית ביחס לסלרי, לפי העדפה)
לרוטב:
1 כף שמן זית
1.5 כפות סילאן
1 כפית חרדל דיז'ון, ללא גרגירים
1 כף חומץ
1/2 כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות ואת התפוחים לקוביות. מניחים בקערה.
2. קולים אגוזי מלך במחבת קטנה על להבה נמוכה-בינונית למשך כמה דקות (לשים לב שלא יישרפו). מניחים בקערה קטנה יחד עם החמוציות ושומרים בצד.
3. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
לפני הגשה מרכיבים את הסלט:
4. מוסיפים לקערה עם הסלרי ותפוחים את אגוזי המלך הקלויים ואת החמוציות, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים יחד ומגישים.
ניתן להכין את מרכיבי הסלט מראש ולהרכיב את הסלט בסמוך להגשה.
את התפוחים מומלץ לחתוך קרוב לזמן ההגשה כדי שלא ישחירו.
לפי העדפה אפשר לשחק עם יחסי תפוחים וסלרי - להוסיף יותר תפוחים או להפחית ביחס לסלרי, לפי העדפה
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
סלט גזר עם חמוציות ואגוזים
סלט ירוק עם חמוציות
סלט כרוב סיני עם שומשום ושקדים קלויים
סלט עגבניות שרי חריף




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
10 תגובות
בוקר אור!
חייבים חרדל?
אפשר שקדים במקום האגוזים?
חומץ תפוחים?
תודה ושבת שלום!
היי גבי, חרדל מוסיף אך לא חובה ובהחלט, אפשר חומץ תפוחים להמיר את השקדים באגוזים, ייצא מעולה!
תודה על תשובתך המהירה!
איך מגיעים לסלטים מבושלים?
שוב תודה!
בכיף:) עדיין אין באתר סלטים מבושלים יש מגוון סלטים קרים אחרים תחת לשונית בישול–>סלטים מצרפת קישור :https://www.kal-lehachana.co.il/category/%d7%a1%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%9d/
תהני 🙂
ערב טוב לך,
אני רוצה להכין היום לשבת, איך אשמור את התפוחים והסלרי יפים?
תודה רבה!
היי דבי, לא מומלץ לחתוך את התפוחים וסלרי כבר מהיום. כדאי בסמוך להגשה, כך יהיה טרי וקריספי והתפוחים ולא ישחירו. אני ממליצה להכין מהיום את הרוטב ולשמור בצנצנת במקרר ולקלות את אגוזי המלך ולשמור בקופסא אטומה. כך שבסמוך להגשה רק נותר לחתוך ולערבב הכל יחד. תהנו, ושיהיה בתיאבון 😊
יצא טעים מאד למרות שהכנתי בשישי.
רק את החמוציות והאגוזים הוספתי לפני ההגשה
לא שמתי חרדל ברוטב. אגב, אפשר חרדל רגיל?
תודה רבה!
מעולה דבי! חרדל משדרג את הטעם אך לא חובה, אפשר גם עם רגיל👍 שמחה שעדכנת 😊
יותר מדי חרדל
היי מאיר, 1 כפית חרדל מאד מוסיף ומאזן את הטעמים של הרוטב. לפי טעם כמובן – ניתן גם להפחית