סלט טאבולה
מתכון לסלט טאבולה כל כך טעים ומרענן – אחד הסלטים האהובים עליי!
סלט מעשבי תיבול טריים קצוצים, מיץ לימון, שמן זית, עגבניות, וכמובן הבורגול שסופג את כל הטעמים.
סלט מפנק ומזין שמתאים כמעט לכל ארוחה.
אנחנו בד"כ נוהגים לאכול אותו עם ארוחת הבוקר של שבת או אפילו בפיקניקים ועל האש. עם כמה נגיעות של טחינה, או אפילו בפיתה עם פרוסות חצילים מטוגנות, עמבה וביצים חומות … הארוחה המושלמת!
תהנו!
סלט טאבולה לימוני ומרענן הדפסה
1/2 כוס בורגול דק (להשרות ב- ½ כוס מים חמים)
1 צרור של פטרוזיליה
1 צרור גבעולים של בצל ירוק
1 צרור נענע
1 צרור בזיליקום
2 - 1 עגבניות קשות
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול במים חמים כ-15 דקות, עד לספיגת המים ומניחים בצד שיצטנן.
2. קוצצים דק דק את שאר המרכיבים (פטרוזיליה, בצל ירוק, בזיליקום/ נענע ואת העגבנייה), שמים בקערה יחד עם הבורגול. (* לשים לב - לערבב עם הבורגול רק לאחר שהצטנן, אחרת העשבים יאבדו את הטריות שלהם מהר).
3. מתבלים בלימון, שמן זית ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
4. מגישים מיד.
נקודות להדגשה:
1. מתבלים את הסלט ברגע האחרון, ממש לפני ההגשה.
2. כאשר מערבבים את סלט עם הבורגול - לשים לב לערבב עם הבורגול רק לאחר שהצטנן, אחרת העשבים יאבדו את הטריות שלהם מהר.
3. אפשר לשחק עם יחס הבורגול ועשבי התיבול:
*אפשר להוסיף נענע קצוצה, אך יש להגיש ולאוכל מיד (מכיוון ובמקרר משחיר והופך למר).
* או להכין סלט על בסיס בורגול (עם מעט פטרוזיליה), הרבה לימון, מלח, פלפל ושמן זית.
* אופציה נוספת - להכין סלט ירוק על בסיס עלי תיבול (עם מעט בורגול), ללא עגבנייה, עם הרבה לימון, מלח, פלפל ושמן זית.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם לצד:
טחינה ביתית ב- 3 צבעים | ביצים חומות לשבת
חצילים מטוגנים | חומוס ביתי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!