סלט חצילים קלויים
סלט חצילים קלויים בתיבול שום ושמן זית
סלט מנצח שכיף לאכול בפיקניקים ועל האש! סלט חצילים קלויים וגם סלט חצילים עם מיונז הינם סלטים פופולריים שניתן למצוא על שולחן המנות הראשונות, ובין הסלטים המושלמים לניגוב עם חלה מתוקה טרייה ביום שבת.
ואם כבר מדברים על שילובים עם חלה, אפשר גם להכין פרוסות חצילים בתחמיץ – הולך מושלם לצד כל לחם או חלה.
תנסו ותהנו!
סלט חצילים קלויים הדפסה
2 חצילים גדולים, מאורכים וקלים
2 שיני שום, קלופות וכתושות
2 כפות מיץ מלימון טרי
3 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחוררים את החצילים בעזרת מזלג ומניחים את החצילים על להבה גלויה, בינונית-גבוהה, למשך 30 דקות. מידי פעם מסובבים את החצילים על מנת שיתרככו מכל הצדדים ויספגו את טעם העישון. מורידים מהאש כאשר החצילים התרככו לחלוטין.
2. חוצים את החצילים לשניים ובעזרת כף עץ מרוקנים את התוכן לקרש חיתוך.
3. קוצצים את החצילים, מעבירים לקערה ומערבבים היטב יחד עם שאר המרכיבים.
4. שומרים במקרר עד ההגשה. בסמוך להגשה ניתן לפזר מעל מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה.
רעיונות למתכונים להגשה לצד סלט החצילים:
סלט עגבניות שרי חריף | סלט ירקות ישראלי קצוץ | קציצות תפו"א וירק עיראקיות (״ערוק״) | טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים
באהבה ובתיאבון ❤