סלט חצילים חריף במיונז
סלט חצילים קלויים בטעם פיקנטי משגע שמשדרג כל ביס!
ישנם כל כך הרבה אופציות לשימוש בבשר חציל קלוי.
המתכון הבא עם חציל קלוי בתיבול חרפרף עם מיונז ולימון.
מי שאוהב חצילים וקצת חריף – המתכון הזה מושלם!
לניגוב בארוחת בוקר עם חלה מתוקה חמה טרייה בצד 🙂
כיצד קולים חציל?
ישנם 2 אופציות לקלייה: אפשר בתנור והאופציה המלכלכת יותר אבל הכי טעימה – על האש!
בהמשך אפרט את 2 הדרכים – תבחרו מה שמתאים לכם יותר 🙂
רוצים עוד כמה רעיונות טעימים למתכונים עם חצילים?
פרוסות חצילים מטוגנים – מושלם לארוחת בוקר עיראקית או בפיתה!
לאוהבי התחמיץ: פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ – מנה משגעת ומושלמת עם חלה טרייה טעימה בצד.
סלט חצילים קלויים – סלט חצילים קלאסי מחצילים קלויים על האש.
עם מה להגיש את החצילים?
אפשר להכין בבית לחמניות טריות משגעות: לחמניות חלביות רכות מהירות
ואפשר גם מקמח מלא: לחמניות רכות מקמח מלא
ואם נשאר קצת משבת – השילוב האהוב עליי- לנגב את הסלט עם חלה מתוקה ואוורירית לשבת -השילוב המנצח!
תבחרו ותהנו!
ועכשיו למתכון !
תהנו!
סלט חצילים חריף במיונז הדפסה
3 חצילים
1/2 לימון, סחוט טרי
3 שיני שום, כתושות
3 כפות מיונז
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר יותר, לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים: (מציינת 2 אופציות: בתנור או על להבה)
קלייה בתנור: מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומנקבים כל חציל 5-6 פעמים עם מזלג או סכין (שלא יתפוצץ באפייה). מעבירים לקלייה בתנור - 220 מעלות למשך כ- 40 דקות, עד ריכוך מוחלט.
או אופציה נוספת - יותר מלכלכת אבל יוצא הכי טעים!:
קלייה על האש - מחוררים את החצילים בעזרת מזלג, מניחים כל חציל על הלהבה הגדולה ביותר וקולים אותו במשך כ-25 דקות. מידי פעם מסובבים את החציל על מנת שיתרכך מכל הצדדים ויספוג את טעם העישון. מורידים מהאש כאשר החציל התרכך לחלוטין. (על מנת שפחות ילכלך - ממליצה להניח סביב פתח הגז נייר אלומיניום על מנת שהנוזלים של החציל יטפטפו עליו ופחות על הכיריים).
2. חוצים כל חציל לאורכו ובעזרת כף או מזלג מרוקנים את בשר החציל (מומלץ להסיר את הזרעים למניעת מרירות). את הקליפה זורקים.
3. מניחים את בשר החציל במסננת למשך כ-5-10 דקות, לניקוז עודפי נוזלים ולצינון.
4. מניחים על קרש חיתוך, קוצצים ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים, מערבבים ומגישים.
* ניתן לשמור בקופסה סגורה במקרר כשלושה ימים.
באהבה ובתיאבון ❤
רוצים עוד רעיונות לסלטים לשבת?
סלט ביצים עם מיונז קלאסי | סלט עגבניות שרי חריף | סלט ירקות ישראלי קצוץ | סלט חצילים קלויים
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
ואם אתם מכינים – ספרו לי איך יצא! ❤
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי