סלט חצילים במיונז
מתכון פשוט, קל וטעים לסלט חצילים קלויים בתיבול של מיונז שום ושמיר.
מצרפת שלב אחר שלב להכנה, כולל אופציות לקליית חצילים.
אפשר גם להכין סלט חצילים קלויים ללא מיונז, למי שמעדיף.
סלטי החצילים נהדרים לפיקניקים או על האש ובמיוחד לניגוב עם חלה חמה טרייה – השילוב המושלם!
ואם כבר מדברים על שילובים עם חלה, אפשר גם להכין פרוסות חצילים בתחמיץ – הולך מושלם לצד כל לחם או חלה.
תהנו!
סלט חצילים במיונז הדפסה
2 חצילים מאורכים, בינוניים
1 חופן צרור שמיר טרי, קצוץ
6 - 5 שיני שום כתושות
3/4 כף מיונז
1/2 לימון, סחוט טרי
1 כפית חומץ
מלח, פלפל - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. קליית החציל: (מציינת 2 אופציות לקלייה: בתנור או על להבה)
* קלייה בתנור: מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים שלושה חצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומנקבים כל חציל 5-6 פעמים עם מזלג או סכין (שלא יתפוצץ באפייה). מעבירים לקלייה בתנור - 220 מעלות למשך כ- 40 דקות, עד ריכוך מוחלט.
*או אופציה נוספת - יותר מלכלכת אבל יוצא הכי טעים!:
קלייה על האש - מחוררים את החצילים בעזרת מזלג, מניחים כל חציל על הלהבה הגדולה ביותר וקולים אותו במשך כ-25 דקות. מידי פעם מסובבים את החציל על מנת שיתרכך מכל הצדדים ויספוג את טעם העישון. מורידים מהאש כאשר החציל התרכך לחלוטין.
2. חותכים כל חציל לחצי לאורכו ובעזרת כף או מזלג מוציאים את בשר החציל (מומלץ להסיר את הזרעים למניעת מרירות).
3. מעבירים למסננת כ-5-10 דקות, לניקוז עודפי נוזלים.
4. מניחים על קרש גדול, קוצצים ומעבירים לקערה יחד עם שאר המרכיבים. מתבלים, מערבבים ומגישים.
* הסלט נשמר במקרר כשלושה ימים.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
סלט ביצים עם מיונז ושמיר
סלט עגבניות שרי חריף
סלט חצילים קלויים
פרוסות חצילים ופלפלים בתחמיץ
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
2 תגובות
וואו הסלט חצילים אליפותתתתת
היי איריס, כיף לשמוע שאהבת! תודה שחזרת לעדכן:) תהנו!!