
סלט חסה עם רוטב בלסמי ופרמזן
סלט קלאסי שמגישים כתוספת במספר מסעדות
הסלט ומורכב מעלי חסה או אורוגולה, עם שקדים או צנוברים קלויים בתיבול רוטב בלסמי וגרידת פרמזן מעל
תוספת נהדרת למנות עיקריות, ולטבעוני – ניתן להגיש גם ללא הפרמזן.
כך או כך תוכלו להכין בכמה דקות תוספת בריאה וטעימה שמתאימה לכל אירוח!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


סלט חסה עם רוטב בלסמי ופרמזן הדפסה
לסלט:
2 ראשי חסה מסולסלת (כ-200 גרם) (או 1 שקית של תערובת עלי חסה שטופה ויבשה)
30 גרם פרמזן, מגולח דק (עם קולפן או מגורר בפומפייה)
1 חופן שבבי שקדים קלופים מולבנים
לרוטב:
4 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
* אפשר להמיר את החסה ב: 4 - 3 חופנים גדולים של עלי רוקט (או ארוגולה)
אופן ההכנה:
מכינים את המרכיבים:
1. בצנצנת קטנה מנערים היטב את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
2. במחבת קטנה קולים את השקדים על להבה בינונית למשך כמה דקות עד השחמה קלה (זהירות, שלא יישרפו!) ומניחים בצד.
3. שוטפים את עלי החסה ומייבשים. קורעים לחתיכות גסות ומניחים בקערה.
לפני הגשה:
4. יוצקים מעל החסה את הרוטב ומערבבים.
5. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל פרמזן מגורר ושקדים קלויים ומגישים מיד.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
סלט גזר עם חמוציות ואגוזים | סלט ירוק עם חמוציות
סלט כרוב אדום | סלט עגבניות שרי חריף
סלט חסה עם גזר ואגוזי מלך קלויים





כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה