סלט ביצים עם מיונז קלאסי
סלט ביצים קלאסי פשוט וטעים!
סלט מעולה לארוחת בוקר, לפיקניקים או סתם פינוק בכריך או בסנדוויץ.
מתכון פשוט לסלט ביצים קליל וטעים!
לחובבי השמיר – אפשר גם להכין בגרסת סלט ביצים עם מיונז ושמיר קצוץ טעים וטרי.
תוסיפו חלה מתוקה או לחמניות רכות ביתיות ליד – השילוב המושלם!
תהנו!
סלט ביצים עם מיונז הדפסה
7 ביצים
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק דק
1.5 כפות מיונז
1 כף אלף האיים (אופצייה)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מכינים ביצים קשות: (אפשר גם להכין יום מראש ולשמור בקירור עד הרכבת הסלט)
- מניחים את הביצים בסיר קטן, יוצקים מים קרים או פושרים (לא רותחים, כדי לא לפוצץ את הביצים) עד כיסוי הביצים, מחממים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים רותחים (מבעבעים) מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומכסים במכסה.
- מבשלים את הביצים למשך 9 דקות (מרגע הרתחת המים) .
- מסירים את הסיר מהכיריים, שופכים את המים החמים ושוטפים את הביצים במים קרים (יקל על קילופן)
2.מרכיבים את הסלט:
- קולפים את קליפות הביצים, מגרדים את הביצים בפומפייה או קוצצים דק בעזרת סכין (אפשר גם למעוך במזלג) ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
*שומרים בקירור.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם לצד:
לחמניות רכות מקמח מלא | חלה מתוקה ואוורירית לשבת
לחמניות בצל רכות | לחמניות חלביות רכות מהירות
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!