
סופגניות אשל
בזמן שהשמן מתחמם מערבבים את כל המרכיבים בקערה וישר מכניסים לטיגון.
מושלם כאשר אין זמן לקנות או לחכות להתפחה של סופגניות שמרים קלאסיות
מתכון פשוט מהיר וטעים, אפשר להכין גם עם הילדים
סופגניות ביס ביתיות מהירות הכנה – מכינים ב-10 דקות וטורפים!

הסופגניות מתאימות לגודל סופגניות ביס. אפשר למלא בריבה או כל מילוי אהוב ולצפות באבקת סוכר בנדיבות מעל. מגישים מיד – חם וטרי. אופציה נוספת לסופגניות – סופגניות קלאסיות תפוחות מבצק שמרים – הסופגניות יוצאות תפוחות ואווריריות וכל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול! תוסיפו לביבות תפוחי אדמה לתפריט השולחן ולילדים- מטבעות שוקולד לילדים– ותוכלו להינות מערב חנוכה טעים ומרשים!
שיהיה חג שמח!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


סופגניות אשל הדפסה
לסופגניות:
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
2 גביעי אשל (או יוגורט 3-5%) (סה"כ 400 גרם)
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1 כף ברנדי (לצמצום ספיגת השמן בזמן הטיגון)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
4 - 3 כפות חלב (לפי צורך)
לטיגון:
שמן לטיגון
למילוי:
ריבת תות (או כל מילוי אהוב אחר)
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים את שאר המרכיבים בהדרגה פרט לחלב ומערבבים עד קבלת בלילה מעט סמיכה ואחידה (אם יש כמה גושים קטנים - זה בסדר). אם התערובת מאד סמיכה אפשר להוסיף בהדרגה 3-4 כפות חלב, לפי צורך, תוך כדי ערבוב.
מטגנים את הסופגניות:
2. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק, שיגיע לפחות עד לחצי גובה הסיר. מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה (כ- 180 מעלות אם יש מד טמפרטורה).
* כדי לבדוק שהשמן מספיק חם - אפשר להכניס חתיכה קטנה של הבצק לשמן. אם יש בועות רבות סביבה והיא צפה - השמן בטמפרטורה הנכונה.
3. כאשר השמן חם לוקחים כף מהבצק ובעזרת כף נוספת מורידים את הבצק מהכף ישירות לשמן - כך ייווצר צורת כדור אשר יתפח בטיגון. מוסיפים כמה כדורים לשמן (לא הרבה אחרת השמן יתקרר והסופגניות לא יטוגנו כראוי) ומטגנים מכל הצדדים כ- 3-4 דקות, עד השחמה קלה (אם הסופגניות משחימות מהר מידי או נשרפות - סימן שהשמן חם מידי ויש להנמיך את הלהבה).
* לפני שמוציאים את כל הסופגניות מהסיר מומלץ להוציא סופגנייה אחת - ולבדוק אם הבצק מבפנים מוכן ולא דביק. אם מוכן- ניתן להוציא את שאר הסופגניות ולהמשיך לטגן את שאר הכדורים.
4. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות בעדינות, מעבירים לנייר סופג ומניחים להצטנן.
ממלאים במילוי ומפזרים אבקת סוכר מעל:
5. כאשר הסופגניות מתקררות מעט ממלאים שק זילוף בריבה ומזריקים פנימה לתוך הסופגניות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
* לפני שמוסיפים את הבצק לסיר חשוב כדי לבדוק שהשמן מספיק חם - אפשר להכניס חתיכה קטנה של הבצק לשמן ואם יש בועות רבות סביבה והיא צפה - השמן בטמפרטורה הנכונה.
* לשים לב - חשוב לא לטגן בבת אחת יותר מידי סופגניות, אחרת השמן יתקרר והסופגניות לא יטוגנו כראוי.
לפני שמוציאים את כל הסופגניות מהסיר בודקים סופגנייה אחת - אם הבצק מבפנים מוכן ולא דביק.
אם מוכן- ניתן להוציא את שאר הסופגניות.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות בעדינות, מעבירים לנייר סופג ומניחים להצטנן.
רק לאחר שהסופגניות הצטננו מוסיפים את הריבה ומפזרים מעל אבקת סוכר
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים לחנוכה:
לביבות תפוחי אדמה
ספגניות מבצק שמרים
מטבעות שוקולד לילדים



אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
2 תגובות
יצא מעולההה!! פעם שנייה שאני מכינה השבוע וכל פעם מיד חוסל, תודה על המתכון!
היי אורית, מסכימה, בהחלט ממכר! שמחה שאהבתם, תודה שחזרת לשתף! חג שמח:)