נשיקות מרנג קלאסיות
תראו כמה קל להכין נשיקות בבית – נשיקות מרנג אווריריות במתיקות מעודנת שאי אפשר להפסיק לאכול 🙂
נראות יפות, קלאסיות, עדינות והן גם כל כך טעימות! חטיף טעים וקליל ללא גלוטן
15 דקות הכנה והתנור עושה את שאר העבודה.
אפשר להכין קישוט לעוגות, לשים בצנצנת ולהביא כמתנה יפה, להגיש כקינוח פרווה קליל באירוח, מתאים להגשה בפסח ואפילו כתוספת למשלוח מנות יפה ומרשים בפורים!
את הנשיקות מכינים מחלבונים של ביצה (החלק הלבן שקוף). מה עושים עם החלמונים שנשארו?
אפשר להשתמש בהם להכנת בצק פריך של אוזני המן
להכנת קרם ברולה קלאסי טעים וממכר!
או לתחתית ולציפוי של עוגת גבינה פירורים קלאסית
איך להכין נשיקות מרנג מוצלחות?
להצלחת הנשיקות – כמה טיפים לפני שמתחילים:
* חשוב לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים. אפילו אם כמות קטנה של חלמון תיכנס לתערובת החלבונים, הקצפת החלבונים לא תצלח.
* להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי על מנת שלא יהיו מים או חלקיקים שיפריעו להצלחת ההקצפה.
* צריך סבלנות – על מנת שהנשיקות יצאו פריכות מבפנים ולא יישרפו מבחוץ יש להקפיד על אפייה ממשוכת ובחום נמוך.
* איך יודעים שהנשיקות מוכנות? בודקים אם הנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפייה ואינן דביקות. לאחר מכן טועמים ובודקים שהן לא לחות ודביקות מבפנים אלא יבשות ופריכות. במידה והן לא מוכנות ממשיכים אפייה עד שהן מוכנות.
* לאחר אפייה בתנור רק לאחר שהצטננו יש להעביר לקופסה אטומה על מנת שישמרו על הפריכות. ולשמור בטמפרטורת החדר.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
פצפוצי אורז עם שוקולד ללא גלוטן
מתכונים מומלצים לניצול החלמונים (הצהוב של הביצה):
עוגת גבינה פירורים קלאסית
אוזני המן פריכות
קרם ברולה
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
14 תגובות
הי ימית, רציתי לשאול אם אני מכינה את הבלילה מותר לשמור במקרר למשך כמה שעות ואז רק להכין את הנשיקות??
היי אסתר, לא ניתן לשמור את הבלילה שמוכנה לזילוף, יש לזלף מיד ולהכניס לתנור????
ואוו פשוט ואוו!
שמחה לשמוע רינה!
כמה נשיקות יוצאים?
היי מוריה, תלוי איזה גודל נשיקות מכינים. אני השתמשתי בצנתר משונן בקוטר 5 מ"מ עבור נשיקות קטנות – יצאו כ -40 נשיקות.
יש משהו אחר לשים במקום האבקת סוכר והאם היא חובה?
תודה
היי אפשר לשים סוכר במקום🙌
אם אופה בלי טורבו
היי גלית, כל עוד אופים תבנית אחד בתנור את יכולה לאפות רגיל ללא טורבו.
ברגע שאופים יותר מתבנית אחת מומלץ חאפשות בטורבו על מנת לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
איזה נשיקות טעימות ממש וואו
היי מאיה, כיף שאהבת! תודה שחזרת לעדכן:) תהנו!
שלחתי בטעות פעמים 😅
חחח:) הכל טוב