נשיקות מרנג
נשיקות מרנג קלאסיות
תראו כמה קל להכין נשיקות בבית – נשיקות מרנג אווריריות במתיקות מעודנת שאי אפשר להפסיק לאכול 🙂
נראות יפות, קלאסיות, עדינות והן גם כל כך טעימות! חטיף טעים וקליל ללא גלוטן
15 דקות הכנה והתנור עושה את שאר העבודה.
אפשר להכין קישוט לעוגות, לשים בצנצנת ולהביא כמתנה יפה, להגיש כקינוח פרווה קליל באירוח, מתאים להגשה בפסח ואפילו כתוספת למשלוח מנות יפה ומרשים בפורים!
את הנשיקות מכינים מחלבונים של ביצה (החלק הלבן שקוף). מה עושים עם החלמונים שנשארו?
אפשר להשתמש בהם להכנת בצק פריך של אוזני המן
להכנת קרם ברולה קלאסי טעים וממכר!
או לתחתית ולציפוי של עוגת גבינה פירורים קלאסית
איך להכין נשיקות מרנג מוצלחות?
להצלחת הנשיקות – כמה טיפים לפני שמתחילים:
* חשוב לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים. אפילו אם כמות קטנה של חלמון תיכנס לתערובת החלבונים, הקצפת החלבונים לא תצלח.
* להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי על מנת שלא יהיו מים או חלקיקים שיפריעו להצלחת ההקצפה.
* צריך סבלנות – על מנת שהנשיקות יצאו פריכות מבפנים ולא יישרפו מבחוץ יש להקפיד על אפייה ממשוכת ובחום נמוך.
* איך יודעים שהנשיקות מוכנות? בודקים אם הנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפייה ואינן דביקות. לאחר מכן טועמים ובודקים שהן לא לחות ודביקות מבפנים אלא יבשות ופריכות. במידה והן לא מוכנות ממשיכים אפייה עד שהן מוכנות.
* לאחר אפייה בתנור רק לאחר שהצטננו יש להעביר לקופסה אטומה על מנת שישמרו על הפריכות. ולשמור בטמפרטורת החדר.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
נשיקות מרנג וניל הדפסה
2 חלבונים, גודל L, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
6 כפות סוכר
6 כפות אבקת סוכר
אופציות לתוספות:
1 כפית תמצית וניל
צבע מאכל ג'ל
סוכריות צבעוניות לקישוט
כלים נדרשים:
מיקסר
שקיות זילוף
צנתר משונן
תבנית תנור
נייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 80 מעלות (מצב תנור: טורבו).
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד חלבונים ומלח במהירות בינונית כ-2 דקות. ברגע שמתחיל להיווצר קצף לבנבן מגבירים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה סוכר. מקציפים עוד 2-3 דקות, עד שמתקבל קצף מבריק וחלק.
3. מסירים את הקערה מהמערבל, מנפים לתוך הקערה אבקת סוכר ובעזרת מרית מקפלים בעדינות את התערובת עד שהמרנג אחיד ואבקת הסוכר נטמעת (בשלב זה ניתן להוסיף טיפה של צבע ג'ל לקבלת נשיקות צבעוניות, ולקפל בעדינות עד קבלת צבע אחיד).
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים במרווחים קלים נשיקות על גבי התבנית. אם רוצים לקשט את הנשיקות - בשלב זה ניתן להוסיף מעליהן סוכריות צבעוניות.
5. אופים ב- 80 מעלות במשך 4-5 שעות (לפחות) על טורבו, עד שהנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות מבפנים. משאירים בתנור עם דלת פתוחה עוד כשעה עד שהנשיקות מתייבשות.
6. מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שבועיים.
* חשוב לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים.
* להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי.
* לא להקציף יותר מידי על מנת שהמרנג יהיה חלק ולא ייראה אוורירי מידי:
תמונה ימנית - דוגמא להקצפת יתר:
* לפני האפייה אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות.
* לנשיקות צבעוניות: בדפנות השקית זילוף מטפטפים 2 טיפות של צבע מאכל ג`ל בצבע שרוצים. מכניסים שיפוד לתוך שקית הזילוף ומושכים אותו כלפי מעלה (ליצירת הפס על הנשיקה).
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – כשר לפסח
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
פצפוצי אורז עם שוקולד ללא גלוטן
מתכונים מומלצים לניצול החלמונים (הצהוב של הביצה):
עוגת גבינה פירורים קלאסית
אוזני המן פריכות
קרם ברולה
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
14 תגובות
הי ימית, רציתי לשאול אם אני מכינה את הבלילה מותר לשמור במקרר למשך כמה שעות ואז רק להכין את הנשיקות??
היי אסתר, לא ניתן לשמור את הבלילה שמוכנה לזילוף, יש לזלף מיד ולהכניס לתנור????
ואוו פשוט ואוו!
שמחה לשמוע רינה!
כמה נשיקות יוצאים?
היי מוריה, תלוי איזה גודל נשיקות מכינים. אני השתמשתי בצנתר משונן בקוטר 5 מ"מ עבור נשיקות קטנות – יצאו כ -40 נשיקות.
יש משהו אחר לשים במקום האבקת סוכר והאם היא חובה?
תודה
היי אפשר לשים סוכר במקום🙌
אם אופה בלי טורבו
היי גלית, כל עוד אופים תבנית אחד בתנור את יכולה לאפות רגיל ללא טורבו.
ברגע שאופים יותר מתבנית אחת מומלץ חאפשות בטורבו על מנת לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
איזה נשיקות טעימות ממש וואו
היי מאיה, כיף שאהבת! תודה שחזרת לעדכן:) תהנו!
שלחתי בטעות פעמים 😅
חחח:) הכל טוב