
ניוקי ברוטב שמנת שום ופרמזן
ניוקי ברוטב שמנת שום ופרמזן בניחוח בזיליקום (או מרווה).
מנה קלה להכנה ברוטב שמנת עדינה וטעימה
הכי כיף שאין צורך לבשל ולסנן את הניוקי מראש – הכל בסיר אחד ולוקח רק 10 דקות להכין!
רעיון מעולה לארוחה זריזה לאמצע שבוע.
הגרסה האיטלקית לכופתאות בצק רך העשויות מתפוחי אדמה, מוגש לרוב עם רוטב שמנת / עגבניות
ואפשר גם להכין מנה מהירה וטעימה של ניוקי ברוטב שמנת פסטו.
למנה זו אני השתמשתי בשמנת 15% אך אפשר יותר, למי שאוהב מרקם יותר קרמי.
הרוטב כל כך עדין וטעים, ובשילוב עם הניוקי יוצא מושלם!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


ניוקי ברוטב שמנת שום ופרמזן הדפסה
1 חבילת ניוקי מוכן (500 גרם)
2 כפות שמן
4 שיני שום, כתושות (אפשר פחות אם לא אוהבים שום)
6-8 עלי בזיליקום (או מרווה)
1/2 כוס מים
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה) - (לא חובה)
1/2 כוס שמנת לבישול
3 כפות פרמזן מגורר
מלח, לפי הטעם
להגשה: פרמזן מגורר וקמצוץ של פלפל שחור לפזר מעל
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת על אש גבוהה. מוסיפים שום, בזיליקום (או מרווה) ומטגנים 10 שניות. מוסיפים את הניוקי, ומערבבים בעדינות (מי שרוצה - אפשר לטגן את הניוקי קצת יותר זמן במחבת כך שהחלק החיצוני פריך אך החלק הפנימי נשאר רך, אך זהירות שהשום לא יישרף).
2. מוסיפים מים ואבקת מרק העוף, שמנת, פרמזן, מלח ופלפל. מבשלים, תוך ערבוב בעדינות, כ 3-4 דקות, או עד שהניוקי מבושל ורך מבפנים.
3. מפזרים מעל הניוקי גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד (מומלץ לאכול יחד עם לחם שום - השילוב המושלם!)
באהבה ובתיאבון ❤️אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
מומלצים טעימים נוספים:
ניוקי ברוטב שמנת פסטו | פסטה ברוטב שמנת פטריות ותרד
תפוחי אדמה מעוכים בתנור | שניצל פריך במיוחד




.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.