
מרק שורבה – מרק עוף עיראקי עם אורז ועגבניות
מתכון מהמטבח העיראקי של סבתא שלי של מרק עוף סמיך עם אורז ועגבניות, בניחוח נפלא של הל ובהרט.
מרק עוף עם אורז בתיבול משגע – ארוחה שלמה מזינה ומחממת בסיר אחד.
אחד המרקים האהובים עליי בימי החורף הקרים ולילדים כשחוזרים מהגן/ביה"ס.
מתכון קל להכנה, פשוט טעים!

מתכון זה עבר מדור לדור ומלווה אותי כבר שנים, עוד מהילדות. תמיד כשסבתא שלי הייתה מכינה שורבה הבית היה מתמלא בריחות של בישול ואפשר היה להריח את הריח הנפלא של ההל והבהרט עוד מחוץ לבית! כשהיה צריך להכין אוכל כאן ועכשיו – זה היה פתרון מושלם. היא הייתה מכניסה את כל המרכיבים לסיר לחץ ותוך 20 דקות – הייתה לנו ארוחה שלמה חמה וטעימה 🙂
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


מרק שורבה - מרק עוף עיראקי עם אורז הדפסה
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 - 4 שוקיים או ירכיים של עוף, שטופים היטב
2.5 כפות רסק עגבניות
1 עגבנייה גדולה, מגוררת
6 - 5 כוסות מים (יחס 5 : 1 מים ואורז)
1.5 כוסות אורז פרסי, שטוף ומסונן
4 כפות שמן
1 כף בהרט
1 כפית הל, טחון טרי
3/4 כף מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר טפלון גבוה (או סיר לחץ) מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את העוף ומערבבים יחד עם הבצל כ-5 דקות לצריבת העוף. מוציאים את העוף ומניחים על צלחת בצד.
2. מוסיפים לסיר עם הבצל את רסק העגבניות ועגבנייה מגוררת ומערבבים יחד כ-5 דקות, עד השחמה (אפשר להוסיף טיפה מים כדי שלא יישרף).
3. יוצקים מים, מוסיפים אורז, שמן ואת שאר התבלינים ומערבבים.
4. מביאים לרתיחה, שוב מערבבים היטב (שלא יידבק לתחתית), מוסיפים מעל את העוף
מנמיכים את הלהבה לבינונית - נמוכה ומכסים עם מכסה הסיר.
5. בסיר טפלון רגיל מבשלים למשך כשעה-שעה ורבע (בסיר לחץ מבשלים למשך 20 דקות). התבשיל אמור להיות מעט סמיך.
מגישים חם בקערה ונהנים מכל ביס!
ארוחה שלמה בסיר אחד של
מרק עוף עיראקי סמיך
עם אורז, עגבניות ובניחוח נפלא של הל ובהרט
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים | קציצות תפוח אדמה וירק (״ערוק״)
מדריך להכנת קובה במילוי בשר | קיצ'רי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן | קובה סלק






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
6 תגובות
ניראה מדהים אני יכין היום שישי
מעולה איציק! אני שמחה לשמוע:) שיהיה בתיאבון לכולם!
זה התבשיל הבא!!! כלכך מחזיר אותי לבית של סבתא שלי….סוף סוף ,בזכותך!אני יודעת את הכמויות המדוייקות ! מחכה כבר להכין…אוטוטו ייגמר האוכל במקרר…😋
איזה כיף לשמוע! לגמרי תבשיל של סבתא! גדלתי על התבשיל הזה אצל סבתא שלי 🙂 תהני!
איזה נוסטלגיה!! הכנתי השבוע והריח והטעם כמו שאני זוכרת שאימי הכינה! סוף סוף יש לי כמויות מדויקות , יצא מושלם! תודה רבהה
תודה אורנה על התגובה, איזה כיף לקרוא! שמחה לשמוע:)