מתכון מהמטבח העיראקי של סבתא שלי של מרק עוף סמיך עם אורז ועגבניות, בניחוח נפלא של הל ובהרט.
מרק עוף עם אורז בתיבול משגע – ארוחה שלמה מזינה ומחממת בסיר אחד.
אחד המרקים האהובים עליי בימי החורף הקרים ולילדים כשחוזרים מהגן/ביה"ס.
מתכון קל להכנה, פשוט טעים!
מתכון זה עבר מדור לדור ומלווה אותי כבר שנים, עוד מהילדות. תמיד כשסבתא שלי הייתה מכינה שורבה הבית היה מתמלא בריחות של בישול ואפשר היה להריח את הריח הנפלא של ההל והבהרט עוד מחוץ לבית! כשהיה צריך להכין אוכל כאן ועכשיו – זה היה פתרון מושלם. היא הייתה מכניסה את כל המרכיבים לסיר לחץ ותוך 20 דקות – הייתה לנו ארוחה שלמה חמה וטעימה 🙂
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים מהמטבח העיראקי:
טרשי (טורשי) חמוצים עיראקיים | קציצות תפוח אדמה וירק (״ערוק״)
מדריך להכנת קובה במילוי בשר | קיצ'רי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן | קובה סלק
6 תגובות
ניראה מדהים אני יכין היום שישי
מעולה איציק! אני שמחה לשמוע:) שיהיה בתיאבון לכולם!
זה התבשיל הבא!!! כלכך מחזיר אותי לבית של סבתא שלי….סוף סוף ,בזכותך!אני יודעת את הכמויות המדוייקות ! מחכה כבר להכין…אוטוטו ייגמר האוכל במקרר…😋
איזה כיף לשמוע! לגמרי תבשיל של סבתא! גדלתי על התבשיל הזה אצל סבתא שלי 🙂 תהני!
איזה נוסטלגיה!! הכנתי השבוע והריח והטעם כמו שאני זוכרת שאימי הכינה! סוף סוף יש לי כמויות מדויקות , יצא מושלם! תודה רבהה
תודה אורנה על התגובה, איזה כיף לקרוא! שמחה לשמוע:)