
מרק עוף צח עם אטריות וירקות
מרק עוף קלאסי, קל להכנה, טעים ובריא!
חלקי עוף מבושלים עם ירקות שורש ועשבי תיבול ומוגש עם אטריות.
הריח נפלא בזמן הבישול שממלא את כל הבית!
מרק עם מינימום עבודה ומושלם לימי החורף הקרים, כשמרגישים קצת חולים או לשבירת הצום ביום כיפור.
למי שרוצה- ניתן גם להכין מהמרק ציר עוף צלול.
המרק המקביל למרק עוף של העיראקיים – מרק שורבה -מרק עוף עיראקי עם אורז מחמם ומפנק.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


מרק עוף צח עם ירקות הדפסה
למרק:
500 גרם חלקי עוף (כרעיים / שוקיים..)
1 בצל גדול, חתוך לרבע
3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 קישואים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 גבעולי סלרי, עם העלים
1 כף מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה
מים, עד 3/4 מגובה הסיר
להגשה:
אטריות דקות למרק
אפשר גם שקדי מרק או קרוטונים למי שאוהב
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובהו, מוסיפים את חלקי העוף, בצל, גזרים, קישואים וסלרי ומתבלים. מחממים על להבה גבוהה עד רתיחה.
2. לאחר רתיחה מניחים מעל את צרור הפטרוזיליה, מחלישים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה על ביעבוע עדין. מידי פעם מומלץ להוציא את הקצף שמצטבר למעלה. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
3. מוציאים את חלקי העוף (אפשר לחתוך ולשמור את החתיכות בקערה בצד וכל מי שרוצה מוסיף למרק) ומסננים את המרק בעזרת מסננת דקה אל תוך סיר אחר. מוסיפים חזרה רק את הירקות.
מבשלים את האטריות:
4. מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים את האטריות ומבשלים למשך 2-3 דקות. מסננים ומניחים בצד להגשה. אפשר לערבב עם כף שמן זית כדי שלא יידבקו (ממליצה לא להכניס לתוך סיר המרק כדי שלא יהפכו לבצקיות ורכות מידי).
להגשה:
5. יוצקים את המרק עם הירקות וחתיכות עוף לקערות, מוסיפים את האטריות ומגישים חם וטעים.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
המלצות למרקים טעימים נוספים:
מרק כתום עשיר
מרק שורבה – מרק עוף עיראקי עם אורז ועגבניות
מרק ירקות וגריסים
מרק אפונה יבשה עם גזר




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!