
מרק כתום עשיר עם דלעת גזר ובטטה
מרק כתום משגע ובריא, עשיר בירקות שורש כתומים.
אחד המרקים האהובים המככבים אצלנו בחורף! ארוחה בריאה, מחממת וטעימה לילדים ולמבוגרים בכמה דקות עבודה.
אפשר להוסיף קצת שמנת כדי להעשיר את המנה או לאכול כך עם קרוטונים או שקדי מרק.
מנה מושלמת ומחממת לימי החורף הקרים.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


מרק כתום עשיר עם דלעת גזר ובטטה הדפסה
1 בצל גדול
1 חתיכה של דלעת (כ- 200 גרם)
1 שורש סלרי קטן
1 בטטה גדולה
2 גזרים גדולים
1 קישוא
1 חופן עדשים כתומות, שטופות
1/2 צרור פטרוזיליה טרי, שטוף
1/2 צרור שמיר טרי, שטוף
1/2 כף כורכום
1 כפית כמון
מלח ופלפל, לפי טעם
אופן ההכנה:
1. קולפים, שוטפים וחותכים את כל השורשים לקוביות.
2. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הירקות והעדשים (למעט הפטרוזיליה והשמיר).
3. יוצקים מים עד כיסוי הירקות, מתבלים ומניחים מעל את צרור הפטרוזיליה והשמיר.
4. לאחר רתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך כ-30 דקות (עד שהירקות מתרככים).
5. עם סיום הבישול מוציאים את הפטרוזיליה והשמיר וטוחנים את הירקות בסיר בבלנדר ידני (למי שרוצה מרק פחות סמיך אפשר להוסיף עוד מים).
* אופציה להגשה - אפשר להוסיף מעט שמנת עם סיום הבישול, ולהגיש לצד קרוטונים או שקדי מרק.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני מרקים מומלצים נוספים:
מרק ירקות וגריסים | מרק אפונה יבשה עם גזר
מרק עוף צח עם אטריות וירקות | מרק שורבה – מרק עוף עיראקי עם אורז




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!