
מלית פרג
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


מלית פרג הדפסה
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר לבן
2 כוסות (200 גרם) פרג טחון, טרי מהחנות, (או 2 כוסות זרעי פרג שלמים - מי שרוצה לטחון בבית עם טוחן תבלינים)
50 גרם חמאה
גרידת לימון מ-1/2 לימון
מיץ מ- 1/2 לימון
4 כפות פתי בר מרוסק (כ-3 ביסקוויטים)
*אם אתם משתמשים בפרג טחון מהחנות: חשוב להשתמש בפרג טחון טרי ולשים לב להשתמש כמה שיותר סמוך לטחינת הפרג (אחרת נהייה מהיר).
*אם יש לכם בבית טוחן תבלינים: עדיף לקנות זרעי פרג שלמים. טוחנים כמה שניות את זרעי הפרג השלמים וממשיכים לפי הוראות המתכון.
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן על להבה בינונית - גבוהה מחממים חלב עם סוכר עד להמסת הסוכר.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה וסמיכה.
2. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
*ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר.
מרגע שהפרג נטחן, יש להשתמש בו מיד, אחרת נהפך מהר למריר.
הכי טוב: אם יש לכם טוחן תבלינים בבית – עדיף לקנות זרעי פרג שלמים, לטחון בבית ומיד להשתמש.
אם אין, ואתם קונים פרג טחון – לשים לב שהפרג טחון טרי, ועד השימוש להכניס להקפאה כמה שיותר מהר.
לגיוון טעם המלית - ניתן להוסיף טעמים של תפוז, וניל, רום וכד. במתכון הנל הוספתי לימון.
מושלם למילוי מאפים מבצק פריך!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
רולדת בצק פריך
עוגיות תמרים (מגולגלות) מקמח מלא
אוזני המן פריכות
אוזני המן מבצק שוקולד פריך




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
8 תגובות
הכנתי את מלית הפרג, היא היתה מאוד טעימה ובסמיכות הנכונה.תודה רבה.
היי דייזי, תודה שעדכנת, שמחה שאהבת! 🙂
אני גר בחול , יש רק גריגרי פרג, איך לשמור..?
היי למתכון יש צורך בפרג טרי טחון. אפשר לטחון את גרגירי הפרג בבית במכונת תבלינים/ קפה ולהשתמש מיד.
לגבי אחסון – ניתן לאחסן פרג שלם בשקית אטומה ובטמפרטורת החדר למשך מספר חודשים עד השימוש. כאשר פרג טחון טרי יש לאחסן מיד במקפיא בשקית אטומה למשך כ3 חודשים.
מלית מושלמת! בתור משהי שלא תמיד הולך לה, יצא לי פצצה על הפעם הראשונה! תודה על מתכון מדויק וסופר מהיר.
מהמם, כיף לשמוע שאהבת:) תהנו! ושיהיה חג שמחחחח
תודה על המתכון והטיפים הנהדרים, יצא מלית נהדרת😍האם ניתן להקפיא את המלית, אם לא ניצלתי את כל הכמות?
היי ריבה, שמחה שאהבת! כן, אפשר להקפיא בכלי אטום כחודשיים, אך הכי טעים כמובן טרי טרי:)