מגש פירות מעוצב מפירות העונה
רעיון לקינוח פירות מיוחד ומפנק:
מגש פירות מרענן ומרשים שאפשר להכין בבית בקלות
הכנת מגש פירות פתרון הינו פתרון פשוט לקינוח לכל סוגי האירוע (כשר/חלבי/טבעוני וכד').
שיטת הסידור היא קלה ואינה דורשת מאמץ.
מושלם לאירוח או אפילו מתנה מרשימה וטעימה לשבת או לחג.
אפשר כמובן לגוון בכל פרי שיש בעונה ולסדר על מגש או צלחת רחבה ושטוחה.
מצרפת כמה טיפים להכנת מגש פירות פשוט ויפה בבית:
מגש פירות העונה צבעוני ומלא טעמים עשירים ומרעננים
מה צריך?
פירות:
כדי ליצור מגש עם מגוון של טעמים וצבעים אפשר לקחת מכל פרי שיש באותה עונה, ואף להוסיף כמה פירות אקזוטיים (אננס, פסיפלורה, ליצ'י וכד'). יש לבחור בפירות הכי טריים ובשלים וכאלה שאין להם נטייה להשחיר מהר (כגון בננות).
החיתוך:
המגש צריך להיות מוכן לאכילה – שלא יצטרכו לקלף ולחתוך אלא ישר לקחת ולהנות מכל ביס. לכן מומלץ לקלוף ולחתוך את העלים וקליפות מיותרות.
מגש:
אפשר לקחת מגש גדול ושטוח או צלחת רחבה ושטוחה. חשוב שיהיה מספיק מקום להניח ולעצב את הפירות החתוכים ולהציגם בצורה יפה.
סידור המגש:
– יש מגוון דרכים לסדר את מגש הפירות למראה צבעוני, אסתטי ויפה. ניתן להיעזר בקיסמים, שיפודים, כוסות קטנות שקופות וכד'.
– את הפירות אפשר לסדר לפי צבע/צורות/להכניס לכוסות/להכין שיפודי פירות ולסדר כזר פרחים/לחתוך למשולשים ולפרוס על מגש בשורות.
– אם רוצים לתת גובה אפשר למשל להניח אננס במרכז (או רק את ראשו) ולסדר את הפירות סביבו.
– בסיום סידור הפירות אפשר לפזר מעל: שקדים, אגוזים, פירות יבשים וכד’.
לשמור על טריות וזמן ההכנה:
כדי שהפירות יוגשו טריים ורעננים מומלץ להכין את מגש הפירות כמה שיותר סמוך לשעת ההגשה. לאחר סיום סידור המגש יש לעטוף בניילון נצמד לשמירה על טריות עד ההגשה.
תהנו!
מגש פירות מעוצב הדפסה
1/2 אבטיח, חתוך למשולשים
1 אננס, חתוך למשולשים צרים
2 תפוחים ירוקים (או אדומים), חתוכים לפלחים דקים
2 - 1 תפוז, חתוך לפלחים
1 אשכול ענבים ירוקים (או סגולים)
חופן תותים
אפשרויות לתוספות מעל:
אגוזים, שקדים, פירות יבשים
אופן ההכנה:
1. שוטפים את כל הפירות היטב וחותכים לצורות (מומלץ לגוון ולהשתמש בכל פרי טרי שיש בעונה) .
2. בוחרים מגש או צלחת רחבה ומניחים את פרוסות הפירות לפי שלבים - מתחילים בפריסת משולשי האבטיח בבסיס ושיבלטו מעט מהצלחת. בין חתיכות המשולשים מסדרים את האננס ופלחי התפוז ותפוח וכך ממשיכים כל שכבה - עד השכבה העליונה. מניחים במרכז אשכול ענבים ומפזרים תותים.
תוספות: מעל אפשר לפזר אגוזים, שקדים, פירות יבשים וכד'.
3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד הגשה.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
סלט פירות תות בננה
מטבעות שוקולד עם פירות מיובשים ואגוזים
עוגת בננות עם פצפוצי שוקולד
פצפוצי אורז עם שוקולד
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!