
מג'דרה – אורז עם עדשים ובצל מטוגן
מגדרה (מג'דרה) – תבשיל מושלם של אורז עם עדשים, תבלינים והרבה הרבה בצל מטוגן!
אורז עם שילוב של עדשים, שפע בצל מטוגן ותבלינים הנותנים את הטעם העשיר, הנפלא.
הסוד במג'דרה מושלמת הוא לפנק בהרבה בצל, הרבה הרבה בצל! טיגון עד השחמה, שייתן את הריח ואת הטעם המושלם בכל ביס. עם זילוף של יוגורט / טחינה מעל וקצת סלט קצוץ בצד – מנה מנצחת!
מנה צמחונית טעימה ומשביעה האהובה על מבוגרים וגם ילדים.

למתכוני אורז מומלצים נוספים:
אורז עם בשר טחון ועשבי תיבול
אורז עם אטריות מטוגנות
אורז מקסיקני אדום
אורז חגיגי עם צימוקים, שקדים ובצל מקורמל
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


מג'דרה הדפסה
1 כוס עדשים חומות
1.5 כוסות אורז בסמטי
2.5 כוסות מים
3 כפות שמן
1/2 כף כמון
1 כפית מלח, או לפי הטעם
פלפל שחור, לפי טעם
לטיגון הבצל:
5 כפות שמן
3 - 2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומסננים את העדשים החומות. מרתיחים מים בסיר קטן ומבשלים כ- 20 דקות. מסננים את המים (ניתן לשמור בצד לבישול האורז).
2. שופכים את האורז לסיר בינוני ושוטפים אותו היטב עד שהמים הופכים לצלולים.
3. מחממים על להבה בינונית-גבוהה את הסיר עם האורז ומוסיפים את העדשים, מים, רסק עגבניות, חומוס, שמן ומלח. מערבבים עד שכל גושי הרסק נעלמים ומביאים לרתיחה.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך 20 - 15 דקות (לשים לב- לא לפתוח את המכסה תוך כדי בישול כדי שהאדים לא ייצאו).
5. בינתיים מחממים מחבת רחבה עם 4 כפות שמן על להבה בינונית - גבוהה. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים כ- 8 דקות עד השחמה.
6. בסיום בישול האורז מערבבים בעדינות בעזרת מזלג לאוורור ויציאת האדים הכלואים. שופכים את הבצל המטוגן לתוך הסיר ומערבבים את בעדינות בעזרת מזלג עד לפיזור אחיד.
7. מכבים את האש, משאירים את הסיר חצי סגור עם המכסה וממתינים 5-10 דקות לספיגת הטעמים. * מגישים חם ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצי אורז נוספים:
אורז אדום מלא | אורז חגיגי עם שקדים צימוקים ובצל מקורמל
אורז צהוב עם אפונה וגזר | אורז בר מבושל
אורז אדום עם חומוס ובצל | קיצרי עיראקי






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
יצא מעולה ממש טעים
היי בקי, תודה על השיתוף:) איזה כיף, שמחה לשמוע שהיה טעים!
אפשר עם אורז פרסי
היי לאה, אפשר אורז פרסי, המרקם יהיה יותר רך👍